Fjordsikten – en perle på Fjellstrand

Av Trond Folckersahm

Tømrer Lars Pedersens boligprosjekt Fjordsikten på Fjellstrand kan by på god standard og en utsikt det knapt finnes maken til.

– Materialvalget, utformingen og brukervennlighet har vært sterkt framme i søkelyset under planleggingsprosessen av Fjordsikten, forteller tømrer Lars Pedersen fra Fjellstrand.

Bruk av lokale håndverkere og leverandører har også vært vesentlig i hans nye leilighetsprosjekt.

– Vi har dyktige og dedikerte håndverkere innenfor alle kategorier her på Nesodden. Derfor har jeg valgt å satse lokalt. Fordelen er at de finnes innenfor kommunegrensene, er lette å få tak i, og ikke minst er det dyktige fagfolk som på ingen måte står tilbake for noen andre, understreker eiendomsutvikleren fra Fjellstrand.

Nå må han jo også selv karakteriseres som svært lokal. Oppvokst blant jordbær og grønnsaker på Fjellstrand og med Nesodden Torghandel som base. En oppvekst som i stor grad besto i å hjelpe til på gården sammen med brødrene Marius og Arnfinn. Faktisk er det ikke mer enn 2 år og 11 måneder mellom de tre gutta. En oppvekst der konkurranseinstinktet fikk utvikle seg fritt, og som førte til at alle tre i dag er driftige forretningsmenn med mange jern i ilden lokalt.

– Jeg var yngst og fikk mest tyn av de to andre. Men vi har utviklet et fantastisk vennskap som fortsatt består. Men det var mye arbeid i oppveksten. Om sommeren hadde vi ikke tid til å dra på ferie. Men vi hadde to dager fri. Den ene dagen dro vi ut til Fornebu og så på flyene som tok av med alle dem som skulle på ferie til spennende steder. Den andre turen gikk til Hølen camping. Der var det spilleautomater, og vi fikk 100 kroner her å spille for mens mamma og pappa satt og slappet av. Men jeg husker jo dette som en god, trygg og hyggelig oppvekst, gliser Lars.

Nå er det utviklingen av Fjordsikten som tar det meste av tiden. Seks utsiktsleiligheter på hjørnet mellom Brattbakken og Glanern på Fjellstrand. Et prosjekt i et av Nesoddens mest solrike og rolige områder med en fantastisk utsikt over Oslofjorden.

– Dette er en tomt jeg har hatt i kikkerten i lang tid. Nå er vi i gang, og i tillegg til de seks leilighetene som vi har under oppføring nå, er det planlagt ytterligere seks boenheter. To eneboliger og fire leiligheter. Første trinn kommer i salg nå i høst. Det er Privatmegleren som skal stå for salget.

De andre boenhetene kommer etter hvert. Jeg må også få fortelle at jeg er på utkikk etter flere eiendommer på Nesodden som kan utvikles videre. Har noen en tomt de vil selge, er det bare å ta kontakt, anbefaler Lars Pedersen.

Du kan lese mer om Fjordsikten sameie på www.fjordsikten.no