«Flaggermusen» inntar Oscarsborg

I august er det nok en gang duket for en svært severdig forestilling i rekken av suksesser fra Oscarsborgoperaen. Denne gangen er det musikken fra ”Flaggermusen” som skal klinge mellom festningsmurene.

Siden starten på slutten av 90-tallet har Oscarsborgoperaen utviklet seg til et stort og strømlinjeformet arrangement som trekker tusenvis av tilskuere til festningen i Oslofjorden. De har så langt vært gjennom en lang rekke av operaverdenens store forestillinger, og igjen har de valgt fra øverste hylle. ”Flaggermusen” setter deg i en lett rus hvor det egentlig ikke er så farlig om du ikke følger helt med i handlingen om Dr.Falke/Flaggermusens søte hevn og Eisensteins champagnefylte omveier til arresten. Det er bare å gi se over til alle påfunn og sjarmerende misforståelser og til den herlige musikken av Johan Strauss – Wiens valse og operettekonge, sier operasjef Anne Felberg i forhåndsomtalen av forestillingen.

Flott opplevelse

Sju forestillinger, seks på kveldstid og én matiné, hver med plass til 1.500 publikummere er menyen i august, og billettsalget er allerede godt i gang. Publikum som besøker Oscarsborg er absolutt av sammensatt. Både operakjennere og mennesker som ikke har noe forhold til opera fra tidligere. Det å oppleve en opera under åpen himmel med kulisser, kostymer og fantastisk sang og musikk er faktisk en unik og veldig spesiell opplevelse. Det ligger derfor an til noen fantastiske kvelder under åpen himmel. De som kjøper billett til operaen får selvsagt nummererte sitteplasser. Noen på tribunen, de resterende på ”gulvet”. Det blir også mulighet til å kjøpe pakker med ulikt innhold, eller ta en hel dag på Oscarsborg for å oppleve alt det festningsområdet har å by på.

Grei transport

Det blir satt opp egen operaferge fra Oslo med servering om bord både tur og retur. Båten Rigmor vil gå skytteltrafikk fra Sandvika og fra Drøbak er det Oscarsborg II som vil gå i med publikum fra Drøbak og ut til festningen. For dem som vil bruke egen båt, finnes det en flott gjestehavn som kan benyttes. Det vil også være muligheter for å kjøpe både mat og forfriskninger foran inngangen til festningen. Glem heller ikke at det er utendørs og i Norge, så det er absolutt en idé å kle seg etter forholdene.