Flott intimkonsert under Kulturisten

Av Trond Folckersahm

Gripende poesi av Annabelle Despard, vakker sang av Siri Torjesen og eminent pianospill av Stefan Zlatanos, sto på programmet da sopranen Siri Torjesen inviterte publikum til sitt og ektemannen Geir Johnsons private hjem på Oksval.

Drøyt 80 interesserte fikk med seg intimkonserten som gikk av stabelen i to avdelinger som en del av Kulturisten lørdag.

– Den gangen vi fikk tegnet huset, var intensjonen at det skulle kunne brukes til konserter. Derfor er det benyttet osp i alle vegger. Det skal gi spesielt god akustikk. Nå er vi endelig i gang med den første konserten, åpnet Geir Johnson, som for anledningen hadde fått i oppgave å lose publikum gjennom repertoaret.

Én gang tidligere har programmet de tre kunstnerne framførte lørdag blitt vist. Den gangen i Kristiansand. Forestillingen, har fått navnet ”Ved helt riktig fisk”, satt sammen av tittelen på to av Annabelle Despards diktsamlinger.

Forøvrig en dikter norsk poesis gudfar, Jan Erik Vold, skryter opp i skyene og betegner som en av de aller beste.

Programmet de tre kunstnerne leverte denne dagen er det i alle fall god grunn til å berømme. Despards både himmelropende og hjerteskjærende poesi ispedd en humoristisk snert, Siri Torjesens vakre sang og velmodulerte stemme og Stefan Zlatanos prisverdige klaverspill skapte en magisk og rørende stemning som naglet publikum fast til stolene. Et grep som ikke slapp før Stefan Zlatanos løste opp stemningen med et friskt ekstranummer signert Johan Sebastian Bach, og klappsalver, godord og anerkjennelse strømmet over de tre kunstnerne.

– En bevegende og rørende stund, var kultursjef Ellens Knutsens spontane kommentar etter konserten.

Bilde: Siri Torjesen, Stefan Zlatanos og Annabelle Despard leverte en gripende forestilling på Oksval. Foto: Trond Folckersahm