Flott juleåpning på Tangen lørdag

Av Trond Folckersahm

Det ble julestemning i full bredde da alle gode krefter ble satt i sving for å skape en flott juleåpning for de tusenvis av nesoddinger som fant veien til Tangen.

Allerede på formiddagen var Tangenten og Tangen Senter omkranset av markedsboder som kunne by på et utrolig utvalg av flotte varer til både å putte i munnen og plassere under juletreet. Nesoddmarkedet som hadde fått ansvaret for markedsplassen i år, hadde absolutt lagt seg i selen for å skape julestemning for store og små. Og da mørket sèg inn over området, og lyset fra bodene strålte om kapp var det vel ingen som ikke kunne kjenne et snev av julestemning sige inn.

– Vi håper publikum setter pris på det de får oppleve her i dag, og så vidt vi kan bedømme er det veldig bra frammøte, smiler Grethe Marie Belboe og Narve Granøien fra Nesoddmarkedet og arrangementskomiteen.

Det manglet heller ikke på julestemning inne på Tangen Senter. Gløgg og pepperkaker gikk unna på løpende bånd. Og selvsagt kom nissen på besøk med poser til den oppvoksende slekt. Køen av forventningsfulle store og små strakte seg helt fra apoteket og til Euronics, og både nissen og senterleder Jorunn Røed jobbet i supertempo med å dele ut godsaker, og jammen ble de belønnet rikelig med gode klemmer fra glade barn.

– Denne begivenheten har vokst fra år til år, og har nådd dimensjoner vi ikke kunne drømme om, men det er veldig hyggelig og en glede å være med på utdelingen, smiler senterleder Jorunn Røed.

På torget utenfor senteret var det også lagt opp til begivenheter. Det startet med utdeling av Kulturprisen, Idrettsprisen og Årets nesodding til verdige vinnere, noe du kan lese mer om på et annet sted i Nesoddguiden. De ble vist sprelske smakebiter fra forestillingen «Krystallfolket» av Nesodden Teaterfabrikk, og Nesodden Sangkor var på plass med hyggelige julesanger.
Aftenens clou var selvsagt øyeblikket da ordfører Truls Wickholm tente julegrana, som står høyreist på torget og bringer budskap om håp, glede og en fredfull julefeiring for nærmere 20.000 nesoddinger.

Bilde: Det vanket mange varme omfavnelser fra glade barn på nissen som var på besøk på Tangen Senter. Foto: Trond Folckersahm