Følger opp fjorårets store suksess

Av Trond Folckersahm

Fjorårets konsert, der Sondre Lerche stilte på scenen i idylliske Lindehaven på Bomansvik, har gitt arrangørene lyst til å satse på nytt. 4. august braker det løs med tre spennende artister på scenen.

– Selv om vi hadde kort tid til å forberede oss i fjor, klarte vi å samle 350 publikummere til konserten. Den viste seg å slå an og bli en suksess. Tilbakemeldingene var helt fantastiske. Derfor har vi lyst til å gjenta begivenheten. I år har vi mye bedre tid, og kan gjøre det til et enda mer strømlinjeformet arrangement. Vi har også intensjoner om å gjøre dette til en tradisjon og et arrangement til glede for innbyggerne, tilreisende og for oss som arrangører. Lindehaven er jo en flott og stemningsskapende arena. Derfor har vi samlet et knippe artister som vi tror vil passe godt inn i dette landskapet, forteller Dag Christian Klevås Rye, som sammen med kona Gjertrud, står bak arrangementet.

Det vil både være forholdsvis ferske og veletablerte artister som inntar den frodiggrønne hagen denne augustkvelden.

Blant artistene finner vi Silja Sol. I fjor kom hun ut med den fantastiske singelen Dyrene, som du helt sikkert kjenner igjen fra radioen? Silja Sols tredje album Ni Liv kom ut i februar til strålende kritikker. Med sine to tidligere album, På Hjertet og Væremeh, imponerte hun både som plateartist og fra store og små norske scener.

Før hun fikk fart på solokarrieren var Sol med i bandet til AURORA, og i hennes eget backingband finner man folk fra Casiokids og The Megaphonic Thrift.

Silja Sol er en energisk liveartist som alltid gir deg lyst til å høre mer. Den nye musikken er noe mer elektronisk i uttrykket, og varsler om at 2017 kan bli Silja Sols store år.

Harstadgutten Kristian Kristensen vil innta Lindehaven med gitar på magen og et repertoar som blir plassert i samme kategori som Jeff Buckley og Anthony and The Johnsons. Kristian Kristensen fikk alle, både publikum og dommere, til å måpe med sin fantastiske stemme i The Voice for noen år tilbake. Nå har han etablert seg som en av de virkelige store stemmene og låtskriverne her til lands. Han har imponert gjennom opptredener på Senkveld og P3 Gull. Kristian har solgt ut Rockefeller og sluppet EP`en Før det blir for seint, og publikum har omfavnet låter som Kan du lære mæ, Varm og Du som snakke.

I 2017 markerer D`Sound, med vokalist Simone, trommeslager Kim og bassist Johnny, sitt 20 års jubileum som en av Norges kuleste popband, med en smak av jazz og funk. De har i alt gitt ut sju album, Signes, Starts And End, My Today, Doublehearted, Talking`Talk, Beaty Is A Blessing og Spice Of Life. Gjennom jubileumsåret vil D`Sound slippe flere singler, og 17. mars slipper de den første – If You Dont`t Know.

– Dette er artister vi mener vil passe godt inn i Lindehaven. Vi er overbevist om at det blir en stemningsfull opplevelse. For oss som arrangører er det en drivkraft å kunne være med på å skape noe i lokalsamfunnet. Dessuten er jo Lindehaven en flott konsertarena der publikum kan ta med seg stoler og pledd, benke seg rundt i de grønne omgivelsene, kjøpe mat og drikke av topp kvalitet og hygge seg med musikk fra øverste hylle, poengterer Dag Christian.

Bilde: Popveteranene i D’Sound har 20-års jubileum i år, og kommer til Lindehaven sammen med Silja Sol og Kristian Kristensen for å skape magisk stemning i frodiggrønne omgivelser. Pressefoto