Folk samlet seg om Motordagen

Lørdag ble det arrangert Motordag på Tangen senter. En begivenhet som samlet mange.

Torget utenfor senteret og plassen ved Tangenten var lørdag fylt opp med biler, motorfolk og skueslystne på jakt etter opplevelser.

– Vi har jo både motedager og andre arrangementer som sikter seg inn på jentene. Nå synes vi at det var på tide med et arrangement for gutta. Derfor har vi tatt opp igjen denne Motordagen etter at vi hadde en pause i fjor, informerer senterleder Jorunn Røed.

Rundt på plassen hadde en rekke bilforhandlere samlet seg for å vise fram sine siste modeller, og det var mulighet til å prøvekjøre både el-biler og de med fossilt drivstoff.

NAF var på plass med «veltepetter», der det var mulig å vinne ut hvordan det er å rulle rundt med en bil, og det var også en kollisjonssimulator på plass.

I et annet hjørne var racing-gjengen på plass og kunne fortelle om sine kjøretøy og sportsgrener.

Det var også litt av hvert for sykkelentusiastene. Energihuset Sport hadde stilt ut en rekke forskjellige el-sykler i ulike prisklasser.

– El-sykler blir mere og mer populært og vi har varianter både til by-, landevei., og terrengbruk. Det er et godt alternativ dersom man ønsker å komme seg litt mer ut i friskluft og samtidig få rørt litt på kroppen. Langt bedre enn å bare gå fra sofaen, ned i garasjen og sette seg inn i bilen, mener Jonas Udenes i Energihuset Sport.

En annen som har tatt seg en tur til Motordagen er 12 år gamle Doryan Grom Dizdarevic. Han synes det er mye gøy å se på, men er egentlig mer opptatt av å fortelle om egne prestasjoner.

– Var nylig med i Fredrikstad-cup i håndball for Nesodden håndballklubb. Det var over 2.00 deltakere og vi kom på tredjeplass i vår klasse, forteller han, før han sykler videre.

Doryan (12) tok seg en sykkeltur bort til Motordagen, Foto: Trond Folckersahm