Folkefest i skulpturparken

Av Trond Folckersahm

Åpningen av Wildlife skulpturpark ved Nesoddparken ble en ubetinget suksess. Kanskje betyr det også et vendepunkt for Nesoddparken som rekreasjonsområde for innbyggerne?

Folk strømmet til Nesoddparken lørdag for å få med seg åpningen av Wildlife skulpturpark. Et strålende vær la på ingen måte noen demper på stemningen. Folk ruslet rundt på området for å suge inn inntrykkene fra de spennende skulpturene som har fått plass rundt i området. I tre år skal de stå utstilt der og preges av vær, vind og skiftende årstider.

– Dette setter Nesodden i enda større grad på kartet som kulturkommune både for innbyggerne og for besøkende til kommunen. Det er en spennende produksjon som er utstilt her, og det skal bli interessant å følge arbeidene i tiden framover, sa fungerende ordfører Erik Adland, som sto for den offisielle åpningen.

Han ble fulgt opp med innlegg av styreleder i Nesoddparken Lin Stafne-Pfisterer, kunstnergruppen NIKOTIN, ved Camilla Steinum, Robin Danielsson og Aurora Passero, som har kuratert utstillingen og kunstneren Tommy Ohlsson, som holdt en spennende tale i anledning åpningen.

Det var også lagt opp til et program som hadde til hensikt å gi publikum et enda større innblikk i kunstens verden. Flere performance-forestillinger, atelierbesøk, musikk og underholdning sto på programmet. Tomme mager og tørre struper fikk selvsagt sin pleie med utsøkte produkter fra Miljøhagen, Annas Hybel og Rungnapa med sine thairetter.

Og folk ble, flere timer etter åpningen var uteområdene fortsatt dekket av pledd og små klynger med mennesker som koste seg i ettermiddagssola. Barna løp rundt og hadde nok av tumleplass å boltre seg på – helt bilfritt. Nesoddparken framsto virkelig som den idyllen den egentlig er. La oss håpe at folk fortsetter å bruke dette flotte området for alt det er verdt og at ledelsen i Nesoddparken, i samarbeid med Nesodden kommune, bidrar etter beste evne til å utvikle dette området og tilrettelegge for de fasilitetene som må til for å gjøre det til et mest mulig publikumsvennlig rekreasjonsområde.

Bilde: Christian Tony Norum vekket interessen hos publikum med sin miljø- og naturrelaterte performance-forestilling. Foto: Trond Folckersahm

Se flere bilder på Nesoddguidens facebook-side