Folkevandring til årets Jaer Mart’n

Av Trond Folckersahm

Folk kom i flokk og følge i det vakre høstværet for å få med seg årets utgave av Jaer Mart’n.

Allerede i god tid før portene åpnet, begynte den nye parkeringsplassen ved Jaer-banen å fylles opp med opplevelsessøkende nesoddinger på jakt etter skjulte skatter og gøyale aktiviteter.

Det fikk de i fullt monn. Sirlig oppstilt og sortert sto store og små klenodier, husgeråd, møbler, leker, klær og bøker utstilt. Det var bare å velge og vrake, og prisene var det slett ikke noe å utsette på.

– Vi pleier å omsette for rundt 150.000 hvert år, forteller Arild Grøstad, som representerer Jaer ungdomsforening (JUF), som sammen med FAU ved Jaer skole sto for årets arrangement.

Arrangementet går på rundgang mellom JUF, Jaer skoles musikkorps, Jaer speidergruppe og Askeladden barnehage, mens FAU er med hvert år, og har etter hvert blitt en lang tradisjon.

– Jeg er ikke helt sikker på starttidspunktet, men det må være over 30 år hvis jeg tenker litt tilbake på egne barn og når vi var med første gang, resonerer Grøstad.

To av dem som synes Jaer Mart’n er helt topp, er Viktoria og Linty. De to sjuåringene har akkurat vært innom leketøysavdelinger det Viktoria har investert i en stor hund, mens Linty har skaffet seg en solid sjokoladeplate.

– Hvor mye måtte du gi for hunden?
– Rundt 20 kroner, forteller Victoria.

– Hva har dere ellers tenkt å gjøre her i dag?
– Være med på leker og aktiviteter, handle og spise godteri, jubler de to jentene.

Bilde: Viktoria (t.v.) og Linty hadde det fint på Jaer Mart’n, og ville gjerne ha med seg alt som foregikk. Foto: Trond Folckersahm