Forestilling med utradisjonell vri

Av Trond Folckersahm

Publikum får oppleve teater i utradisjonell innpakning når Nesodden Teaterfabrikks Ungdomsteater viser «Spøkelsene på Frostøy» i Samfunnshuset kommende helg. Lørdag var det kost & mask.

– Vi kommer til å ha publikum på begge sider av salen med en midtgang mellom der selve handlingen vil foregå. På den måten kommer publikum nærmere skuespillerne og vil få en helt annen opplevelse enn de ville fått dersom vi hadde tatt scenen i bruk, forteller teatersjef Margrete Bratberg-Grøstad.

Denne varianten av en oppsetning vil selvsagt by på utfordringer både for det tekniske personalet og ikke minst for skuespillerne.

– Men vi har dyktige folk på saken, og skuespillerne har vært med så lenge nå at de begynner å få både rutine og god kunnskap, så vi ser fram til forestillingene med både forventning og spenning, sier Margrete.

Full innsats
Lørdag var første dagen med kostymer og sminke, og prøvene gikk for fullt mellom to rekker med paller som skulle illustrere salen, og midtgangen mellom der handlingen foregikk. Engasjementet hos skuespilleren var upåklagelig, og publikum kan vente seg et virkelig spenningsfullt teaterstykke med god dialog, heftige sangnummer og skremmende kostymer. Så for de yngste vil det ok være greit å ha en hånd å holde i.

– Vi lover spenning, humor, alvor og frysninger på ryggen når vi neste helg omgjør Samfunnshuset til et spøkelseshus, sprudler teatersjefen selv.

Nesoddforfatter bak
Det er den første boka i bokserien «Spøkelsene på Frostøy – Bak Dødsfjellet», av nesoddenforfatteren Hilde Hagerup, som ligger til grunn for forestillingen de 25 teaterelevene har gjort et dypdykk i og laget en oppsetning av. For her snakker vi virkelig om et nybrottsarbeid som har gitt ungdommene en mulighet til å delta i det spennende og utfordrende arbeidet det er å iscenesette en hel bok.

– Vi er så utrolige glade for hvordan Hilde har omfavnet dette prosjektet og gitt oss frie tøyler i utarbeidelsen av manuset og iscenesettelsen. Hun er en fantastisk forfatter, og person, og boken har virkelig engasjert hele gruppen.

Bilde: Ungdomsteateret til Nesodden Teaterfabrikk er klare til innsats når de inntar Samfunnshuset kommende helg. Foto: Trond Folckersahm
Følger du linken under, kan du se flere bilder fra prøvene.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2239693222964026/2239691536297528/?type=3&theater

Forestillinger i Nesodden samfunnshus 27. og 28. oktober klokken 15 og 18 begge dager. Billetter Ticketco eller i døra.