Forrykende «PEER!» av Teaterfabrikken

Av Trond Folckersahm

Det er ingen overdrivelse å si at Nesodden Teaterfabrikks Kompani overgikk seg selv i oppsetningen av Knut Nærums «PEER!», som hadde première på Nesoddtangen gård lørdag.

Ikke til forkleinelse for tidligere sensommerforestillinger fra Nesodden Teaterfabrikk, men denne sensommerens forestilling var et par divisjoner over de tidligere. Selvsagt gjorde en glitrende koreografi og profesjonelt utførte kostymer sitt, men spillegleden, innsatsen og innlevelsen til de semiprofesjonelle skuespillerne bidro til å gi oppsetningen en ny dimensjon. Og litt rusk i lydbildet en kort stund, og en uønsket bil som bedrev litt rallycross i bakgrunnen en periode, gikk på ingen måte ut over totalinntrykket av forestillingen.

Vi kjente definitivt igjen historien om Per Gynt i all sin bredde, men det var også innbakt dagsaktuelle temaer som å være født i feil kropp. Humoren satt løst. Dialogen fungerte veldig bra. Sangnumrene satt som et skudd. Dansene var elleville og utagerende. Og det å bygge inn hele plassen i forkant av vakre Nesoddtangen gård, og bruke hele området som scene, var et trekk som viste seg å fungere over all forventning. Det var full fart og spenning fra første anslag og til forestillingen ebbet ut. Og publikum, som fylte tribunene, som var beregnet på 150 tilskuere, til siste plass, gledet seg over en forestilling som passer både for liten og stor.

Og fikk du ikke med deg lørdagens forestillinger, kommer det en ny mulighet i dag 26. august kl. 13.30 og 17.00

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra forestillingen:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2209762655957083/2209761565957192/?type=3&theater