Fotballcup for god livskvalitet

Av Trond Folckersahm

Ikke mindre enn 232 fotballag fra østlandsområdet var påmeldt til Eat Move Sleep Cup i Ski i helgen. Sju av dem var fra Nesodden.

Det var yrende liv i Ski Idrettspark lørdag og søndag da mer enn 1.000 fotballspillere i årsklassene 7-12 år var på besøk for å møtes til dyst. Arrangør var Ski IL Fotball, som er en av landets 38 Eat Move Sleep ambassadører, og det var 11 gang de arrangerte Cup-en, som før 2015 het Bendit Cup.

Fotballgleden var definitivt på topp de to dagene, og kampene som gikk kontinuerlig på de 13 banene som var stilt til disposisjon avdekket en gjeng våryre spillere klare til å ta fatt på utendørssesongen. I så måte var ikke sist helg noe dårlig alternativ. Værgudene var definitivt på SKI Ils side, og var med på å løfte stemningen på kamparenaene der det ble vist fram mye bra fotball.

Nesodden IF Fotball var selvsagt på plass i nabokommunen, og stilte med sju lag. Tre fra G10, tre fra G08 og ett fra J06. Alle klare til å yte sitt beste for hjemkommunen og hygge seg med fotball og sosialt samvær med spillere fra andre klubber, og ikke minst de sunne godsakene som fylte salgbodene i idrettsparken.

– Det er kjempefint å være her. Vi synes det er et veldig fint arrangement med fint vær god frukt. I dag skal vi spille fem kamper. Den første ble uavgjort og vi har fire kamper igjen, forteller Nora, Hanna og Oda fra Nesodden IF Fotball J06, som alle har spilt fotball fra de var fem år, synes det er helt topp å spille fotball og være del av et lag.

Ideen med Eat Move Sleep Cup, er å bedre livskvaliteten til de unge gjennom en kombinasjonen av kosthold, fysisk aktivitet og søvn. Hver for seg er de viktige, sammen er de nøkkelen til positiv forandring. Det finnes søtsaker som ikke nødvendigvis inneholder raffinert sukker. Det er heller ikke noe minus å sitte mindre enn vi gjør, og god, sammenhengene og lang søvn er avgjørende for livskvaliteten. Dette er arrangementets budskap som følges opp med tips, råd og informasjon til spillerne.

BILDE: F.v: Oda Grønstad, Hanna Nordby og Nora Erlandsen fra J06 er fotballfrelst, og stiller gjerne på cup for hjemkommunen. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken, kan du se flere bilder fra Eat Move Sleep Cup-en i helgen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2112542462345770/2112541822345834/?type=3&theater