Fotoshoot for fotballgjengen

Av Trond Folckersahm

De siste par ukene har det vært full fart med fotografering av fotballspillene i Nesodden IF Fotball. Alle lag skulle til pers, og logistikken måtte være på plass for på komme i mål.

– Vi lærte litt av fjorårets fotosession, og har lagt opp til et litt annerledes opplegg i år. I fjor kom vi til fotografene når de var der. I år kommer de til oss. Det har gjort at vi har en litt mer strømlinjeformet og oversiktlig prosess i år, forteller Bjørnar Heggdal, styremedlem i Nesodden IF Fotball.

For det er slett ingen enkel oppgave når det totalt sett er rundt 800 spillere som skal avbildes. Ikke bare med ett bilde. Det skal tas to portrettbilder av hver enkelt spiller og selvsagt et lagbilde. Bilder som skal komme både spillere, foreldre og besteforeldre til gode når fotograferingen er avsluttet, og som også skal være en del av fotballgruppas årbok, som kommer i 2018-utgave etter ferien.

Når Nesoddguiden er på besøk er det G07 som skal fotografers, og det er Jørgen Wold og Kristoffer Jansson fra Fotoexpressen, som for øvrig er en av Nesodden IF Fotballs sponsorer, som er på plass bak kameralinsene. Mens Frederik Lund Vang fra fotballgruppa har tatt plass bak PC-en for å registrere alle data.

– Vi reiser rundt i hele landet for å ta bilder av både fotballag og skoleklasser. En veldig hyggelig jobb som vi trives godt med, forteller Jansson.

Og det er ingen tvil om at Fotoexpressens representanter har gjort dette tidligere. Fotograferingen går på løpende bånd. Spilleren får instrukser om positur og hvordan de skal opptre foran kamera, og så er det bare å fyre løs.

– Det å komme hit ut til Nesodden for å fotografere er faktisk ganske avslappende. Fotomodellene er lydhøre og gjør som de får beskjed om. Det er mye mer anstrengende når vi er på fotografering i Oslo. Da er det veldig ofte mye kaos og rot. Alle er mer stressa og det flyter ikke så lett som her ute, sier Jørgen Wold.

Når portrettfotografering er over, er det lagbildet som står for tur. Fotografene har med seg krakker. Noen av spillerne sitter, andre står på bakken, mens noen blir plassert stående på krakken. Etter noen minutter med omplasseringer og justeringer, fyrer fotografene løs, og det hele avsluttes med et jubelbilde.

Så da er det bare å vente på at resultatet dukker opp på trykk.

Bilde: Kristoffer Jansson og Jørgen Wold fra Fotoexpressen trives godt med å ta lagbilder og skolebilder. En jobb som er både gøyal og utfordrende. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra fotoshooten med Nesodden IF Fotball G07.
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2121300914803258/2121300578136625/?type=3&theater