Franske fristelser i Kunstkafeen

Av Trond Folckersahm

Når kalenderen bikker over i februar, inviterer Hellviktangen kunstkafé til Fransk aften med gourmetretter fra det franske kjøkken akkompagnert av fortryllende franske chansons.

Føler du en trang til å bytte ut mørke vinterkvelder, snømåking og kuldegrader med et snev av fransk kultur, er Hellviktangen stedet 1. februar. Da blir det en helfransk aften mellom Hellviktangens høyreiste kakkelovner. Et arrangement som definitivt vil få temperaturen til å stige ved hjelp av liflig skjønnsang og utsøkt mat og drikke.

– Mat er kultur og en kunstart i Frankrike. Derfor har vi lagt opp til et lite spisekurs med fransk tilsnitt der vi serverer et 4-retters måltid, forteller restauratør Bente Westergaard.

Menyen, som er spesielt sammensatt i anledning dagen, består av en vichysoisse, som er en klassisk fransk suppe, andekonfit med urter, hvitvinsaus, harricots verts og pommes Anna som hovedrett, franske oster som en etterrett og en vaniljeparfait med friske bær til dessert.

– Sammen med maten vil vi fortelle litt både om rettene som serveres, og om fransk matkultur generelt, forteller Westergaard.

Nå er det ikke bare maten som vil være fransk. På scenen stiller for anledningen Karin Destainville Dammen opp med sitt lille trekkspill og et utvalg av franske sanger. Hun er kjent for sine ildfulle tolkninger av Edith Piafs sanger, men vil for anledningen også by på andre deler av den franske viseskatten.

– Jeg er selv halvt fransk, snakker fransk flytende og er levende opptatt av Edith Piafs musikk. Den åpner stadig nye dører for meg, og jeg har vært så heldig å ha fått anledning til å spille konserter både her hjemme og i utlandet. Men fransk musikk er mer enn Edith Piaf, så jeg kommer også til å ha med noen andre sanger på repertoaret, forteller Destainville Dammen.

For dem som ønsker å sette av tid til et besøk på Hellviktangen denne fredagen, er det to ulike pakker man kan bestille via Hellviktangens hjemmeside. Én med både mat og konsert, og én med bare konsert.

– Vi hadde en tilsvarende aften i fjor som ble veldig populær, så jeg har ikke noe problem med å anbefale dette lyspunktet i en grå februarhverdag, smiler Westergaard.

BILDE: Det vil være varme i både peis, kakkelovn, musikk og mat når Hellviktangen kunstkafé inviterer til Fransk aften 1. februar med Bente Westergaard t.v. og Karin Destainville Dammen i spissen. Foto: Trond Folckersahm