Frilansprisen til Gard Eidsvold

Nesodding og skuespiller Gard Bjørnstjerne Eidsvold fikk i går kveld overrakt «Frilanserprisen 2015» under en seremoni i Cafeteatret.

Eidsvold, som er kjent for en rekke roller både på scene og i film, har også en allsidig bakgrunn som regissør.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at han er tildelt prisen for: ”sin allsidighet og mestring i sitt kunstnerskap, for sitt mot, for sin videreutvikling. For å skape ny scene- og filmkunst, ny dramatikk og arbeidsplasser. For å engasjere seg for frilansskuespilleres kår, og gi inspirasjon og mot til alle oss andre”.

Frilansprisen henger høyt, ikke minst fordi 90 prosent av Norsk Skuespillerforbunds medlemmer er nettopp frilansere.

Prisen ble lansert i 2010 og deles ut årlig av Norsk Skuespillersenter. Prisen skal hedre en frilansskuespiller som har jobbet målbevisst og variert, vist vilje til å videreutvikle seg og fornye sine kunnskaper og som har bidratt positivt til frilansskuespilleres kår og miljø i Norge. Vinneren kåres på bakgrunn av en åpen nominasjonsprosess. Juryen består av kunstnerisk konsulent ved Norsk Skuespillersenter, Linn Meyer Kongshavn, Norsk Skuespillerforbunds leder, Knut Alfsen, og fjorårets vinner, Cici Henriksen. I 2016 består prisen av et stipend på kr. 10.000,- samt diplom.

Kilde: Rushprint

Foto: Trond Folckersahm