Friskt lystspill på Eklund

Av Trond Folckersahm

Trenger du en pause fra snømåking og glatt føre i helgen er stedet Eklund, der Jaer Ungdomsforening (JUF) setter opp farsen «Min bror og jeg» av Knud Erik Meyer Ibsen.

Forviklinger og intriger står i kø når teaterensemblet fra JUF inntar scenen på Eklund med friske replikker og viltre spillopper. Her snakker vi virkelig farse i ordets rette forstand. En sjanger amatørskuespillerne fra JUF behersker til fingerspissene. De leverte en innsats som fikk publikum på generalprøven til å slå opp latterdøren.

Intrigen spinner rundt en Lotto-kupong som ved en inkurie har kommet i feil hender, og som flere ønsker å tilegne seg i den tro at den inneholder en premie på sju millioner. Det er her vi virkelig ser hva JUF-skuespillerne er bygd av. Figurene som åpenbarer seg på scenen er ubetalelige med karakterer som like gjerne kunne vært hentet ut fra Kjell Aukrusts persongalleri. Absolutt en gjeng vel verdt å få med seg mens vi venter på at vårlyset skal få overtaket.

– Teater på Eklund i regi av JUF er en gammel tradisjon går tilbake til tidlige tider. Da var det å 1. juledag som var premièredag. Siden har det blitt blåst liv i teatergruppen med jevne mellomrom. Nå er det 17 år siden sist, og det er faktisk, bortsett fra to, de samme skuespillerne som er på scenen i år, forteller Anja Krange Akre, leder av JUF og også en del av ensemblet.

Nå er de klare igjen, og har faktisk ligget i trening siden vårparten i fjor. Tanken var å sette opp forestillingen i jubileumsåret 2017, men fordi aktivitetsnivået var høyt, ble den utsatt til i år.

– Vi kommer til å spille tre forestillinger. Premièren er fredag, og det er forestillinger lørdag og søndag. Totalt varer stykket rundt 90 minutter, og det er pause med mulighet for kaffe og kaker, så vi håper mange finner veien til Eklund denne helgen, avslutter Anja Krange Akre.

BILDE: JUFs teaterensemble er klare til å ta publikum med storm på Eklund i helgen.
Bak f.v: Rose Otterstad, Jøril Sivertsen, Aina Jacobsen, Ulrika Wennberg, Anja Krange Akre.
Foran: Sverre Bratli, Hilde Høgmoen, Heidi Haugen, Vivi Stenset. Foto: Trond Folckersahm

Spilles:
fredag 19. januar kl.19, lørdag 20. januar kl. 17 og søndag 21. januar kl. 17.
Billetter selges i døren, voksne kr. 1oo, barn kr. 50

Følger du linken under kan du se flere bilder fra generalprøven på «Min bror og jeg».

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2059276457672371/2059276027672414/?type=3&theater