Fuglenes dag i Nesoddparken

Etter fjorårets kjempesuksess, ønsker arrangørene nok en gang å slå et vingeslag for både mindre og større fugler som frekventerer halvøya. Dette skjer førstkommende lørdag 28. mai

Det er Norsk ornitologisk forening (NOF) avd. Nesodden, Miljøhagen og Nesoddparken som står bak arrangementet. I fjor samlet de mange interesserte til en fugledag med både faglig innhold og underholdning. Et arrangement som slo godt an og viste seg å være et svært populært tiltak blant deltakerne. Nå rister de på fjæra nok en gang, og håper at interessen blir like stor i år.

– Vi gjentar fjorårets suksess med variert program i Nesoddparken. Det blir minikurs i fuglelyder, klipping av fuglesilhuetter, rebusløp, registrering av hekkende fugler og ringmerking av fugler, samt fuglesangtur i Røerskogen for «morgenfugler», forteller Bård Bredesen i NOF.

Allerede 07.30 starter de opp med morgensangtur i Røer-skogen. Visstnok et yndet tilholdsted for en rekke arter. Deretter går det slag i slag utover dagen.

– Arrangementet er særlig rettet mot barn og barnefamilier, men egner seg for alle, og deltakelsen er gratis, informerer Bredesen.

Program:

0730-1000: Fuglesangtur i Røerskogen, med oppmøte i Nesoddparken. Røerskogen har et særlig rikt fugleliv og fuglesangen er nå på sitt høydepunkt.

10.00: Åpning av fuglenes dag og åpning av kunstutstilling.
10.15 Rullering av ulike aktiviteter
• Kartlegging av hekkende fugler
• Rebusløp
• Klipping av fuglesilhuetter
• Minikurs i fuglelyder
Diplomutdeling
13.15 Ringmerking av fugleunger med tilhold i nærområdet. Nærkontakt med fuglunger.
14.00 Avslutning

Remontér vil selge fuglekasser, og kafeen serverer både varm og kald mat, kaker og kaffe.

Foto: Bård Bredesen