Full fart på søndagens Barnefestival

Av Trond Folckersahm

Hundrevis av nesoddinger strømmet til Nesodden samfunnshus søndag for å oppleve den store Barnefestivalen i regi av Nesodden ressurskafé.

Det var lang kø med opplevelsessugne folk i kø foran billettluka da Barnefestivalen åpnet søndag. Forventningsfulle barn og voksne var klare for å oppleve mangfoldet som utspilte seg både innen- og utendørs. Og da solen tittet fram bak skylaget og gjorde dagen ekstra fin, spredte smilene seg på de foreløpig vinterbleke ansiktene til de frammøtte.

– Det er hyggelig å se at så mange har funnet veien hit i dag, sier en fornøyd Camilla Schaanning, primus motor i Ressurskafeens arrangementskomité, og fortsetter:

– Vi trenger penger til å fullføre restaureringen av låven vi har fått leie på Skoklefall. Det ser ikke ut at de tilskuddene vi allerede har fått holder. Vi trenger 100.000 ekstra. Derfor har vi startet dette stuntet for å samle inn ytterligere midler. Vi er mange som stiller opp her i dag for å bidra, og faktisk er 25 nasjonaliteter representert, sier hun.

Mange uteaktiviteter

Selv om arrangørene hadde hatt forholdsvis kort tid til å lage arrangementet, manglet det ikke på muligheter til opplevelser. Utendørs var et mini loppemarked som samlet køer med handlelystne på plass. Klovnene Abby og Virrevapp lagde ablegøyer til glede for både små og store. Et hoppeslott var selvsagt midt i blinken for de yngste. Et lykkehjul og et velfylt bord med premier var et klart trekkplaster, og ansiktsmalingen var selvsagt en slager.
Det var mulighet til å utfolde seg med sprayboks på graffitiveggen, og Trine Brandeggen hadde full fart med tegnekurs i teltet. Det var produksjon av papirblomster, speideren grillet pølser, og Røde Kors var på plass med stand og førstehjelpsutstyr. Virkelig noe for alle.

Internasjonal mat
Det manglet heller ikke på opplevelser innendørs. Flere store bord med retter fra flere forskjellige nasjonaliteter der det bare var å fråtse i de ulike rettene for en svært hyggelig pris var til de grader populært. Folk forsynte seg og samlet seg rundt de mange bordene som var satt opp for anledningen.

– Vi har masse forskjellig mat her. Mange gode smaker. Bare se her. Vi har blant annet dolma, vinblader fylt med mye godt og mange andre godsaker. Det ser virkelig ut til å være populært. Folk forsyner seg godt og synes det smaker, smiler en fornøyd Abobakhar Rashid Mostafa.

På scenen var det dans og flere underholdningsinnslag. De tålmodige kunne perle flotte kunstverk som ble strøket på stedet. Det var lotteri og kafeteria med kaker og kaffe. Det er bare å gi all honnør til arrangørene og alle de frivillige for den innsatsen de hadde lagt ned for å skape en hyggelig søndagsopplevelse for Nesoddens befolkning.

Bilde: Klovnene Abby og Virrevapp gjøglet og koste seg i solskinnet til glede for både store og små. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra arrangementet:
https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2338143379785676/2338141979785816/?type=3&theater