Full fart på Tangenfestivalen

Av Trond Folckersahm

De mange som fant veien til Tangenten og årets utgave av Tangenfestivalen, som gikk av stabelen i regi av Tangenåsen ungdomsskole, fikk oppleve et svært variert tilbud av opplevelser både for hjerne, hjerte og gane.

Rockemusikken dundret, og det lå en umiskjennelig duft av nygrillede hamburgere over festivalområdet lørdag. Uteaktivitetene gikk for fullt og inne var det fullt liv på flere arenaer.

I år hadde festivalen, som etter hvert har fått en lang fartstid, et internasjonalt tema som bakteppe for å vise fram mangfoldet på skolen. På besøk kom åtte ungdommer og to voksne fra Acasa i Romania til festivalen. Gjennom valgfaget ”Innsats for andre” var 17 elever, lærer og rektor fra Tangenåsen ungdomsskole i 2015 og 2016 på besøk hos dem i Romania, i år var det klart for gjenvisitt.

Det var også lagt opp til et omfattende program som inneholdt alt fra aktiviteter og underholdning til deilig mat for store og små. Blant annet kunne arrangørene by på revy med elevene på valgfaggruppa «Sal og scene», science show, hundremeterskogen, lykkehjul, svampkast, ansiktsmaling, moteshow og konsert.

– Det er mye spennende som foregår her i dag, forteller Alexander Nygård og Felix Heyerdahl.

De to guttene fra 9. trinnet har ikledd seg kostymer og vandrer rundt med reklameplakater for å trekke folk til science showet.

– Der viser vi naturfag i teori og praksis med innlagte, gøyale eksperimenter. Ellers er det mye som skjer her. Mange happenings, også er det et bra tiltak sosialt samtidig som det også gir inntekter, forteller de to karene.

To andre som vandrer rundt på festivalområdet er Ingrid Barton Doksrød og Jenny Myhrvold fra 8. trinn. De har hver sin bunke med Tangenposten, TAPOS, under armen. Skolen og Tangenfestivalens egen avis.

– Den inneholder forskjellig ting om skolen og om Nesodden ellers. Vi har vært med på å lage den og det har vært en morsom prosess. Nå håper vi så mange som mulig kjøper Tapos, så vi får inn litt inntekter, smiler de to jentene.

Bilde: Alexander Nygård og Felix Heyerdahl går rundt på festivalområdet som levende reklameplakater. Foto: Trond Folckersahm