Full fart under basketkurven

Trond Folckersahm

Tunge rytmer dunket mellom veggene på Nesoddtangen skole da Nesodden IF Basket arrangerte streetbasket-turnering for femte år på rad.

Ikke mindre enn 32 lag og 160 spillere var påmeldt til denne turneringen som gikk av stabelen i hyggelig sommervær lørdag.

– Det er det største arrangementet vi har hatt så langt med lag både fra Oslo, Halden og andre kommuner foruten Nesodden, forteller Gøril Wold Wægger i Nesodden IF Basket.

De yngste spillerne som stilte på Tangen var av 2010-årgangen, mens de eldste hadde passert 60 år. Med andre ord en solid aldersspredning, og begge kjønn var representert. Totalt stilte fem rene jentelag, noen mikslag og de øvrige gutte- og herrelag.

– Hver av kampene varer i 12 minutter, og det spilles tre mot tre. Det vil også bli både straffekonkurranse og dunkekonkurranse, så her blir det virkelig både spenning og stemning utover, tror Wold Wægger.

Ellers er det god stemning i basketgruppen til Nesodden IF om dagen. Et prosjekt som ble iverksatt har gitt 40 nye spillere i klubben, som i dag teller 230 medlemmer. De har også fått økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen, og venter nå på å få inn to trenere fra Nord-Irland som skal bidra til å løfte klubben opp og fram.

– Det ser veldig bra ut og vi ser veldig lyst på tiden framover, sier Wold Wægger.

Da fløyta gikk for de første kampene ble det virkelig avslørt hvilket nivå mange av spillerne var på. Det ble vist fram basket av høy klasse, og innsatsen var på topp på alle de åtte banene enten det var de yngste eller de eldre som var på banen. Tekniske finesser satt som et skudd og treffsikkerheten under kurven av høy klasse i denne velarrangerte turneringen.

BILDE: Det var mye fin basket å se på Tangen under Streetbasket-turneringen lørdag Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra turneringen:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2137272253206124/2137270819872934/?type=3&theater