Fullpakket loppis på Fagerstrand

Det bugnet av lopper og flommet med folk da Fagerstrand-speiderne slo opp dørene til sitt årlige loppemarked på Myklerud skole.

Allerede fra startskuddet smalt lørdag morgen var det fullt trykk i salgsbodene. Folk kastet seg over godbitene mens de handlet og prutet over en lav sko.

Det var slett ikke bare utendørs det var et vell av varer til salgs. Flere av klasserommene var også fylt opp med stort og smått. Møbler, leker, tøy, bøker, sportsutstyr, elektronikk og det meste av det man kan tenke seg var sirlig plassert på benker og bord.

Men det var ikke bare handel som foregikk. Skolegården fungerte også som et sosialt treffpunkt der naboer, familie og venner møttes for å slå av en prat over en kopp kaffe, en vaffel, en kakebit eller en pølse med alt tilbehør.

– Det er ganske gøy her og masse å se på.

Hedda, Elias og Herman har tatt seg en tur for å få med seg alt som skjer. De er speidere, og har vært med på forberedelsene. Men nå er de klare for handling.

– Jeg skal se etter noen høytalere, forteller Elias. Mens Hedda har pekt seg ut en stol til 50 kroner.

Prisene har de heller ikke noe å utsette på.

– Det er kjempebillig, sier de i kor.

Loppemarkedet holder også åpent søndag 29. mai.

F.v: Hedda Rohde Galby (11), Elias Øvervik Walner (10) og Herman Arthur Skaalvik (11), synes et er gøy med loppis. Foto: Trond Folckersahm