Fullstappet på boklanseringen

Av Trond Folckersahm

Det var smekkfullt i «Kontoret» i hagen til Wenche Øyen lørdag, da hun inviterte til lansering av sin nye minnebok «Wenche Øyen». En praktbok med glimt fra et langt kunstnerliv.

Folk kom i flokk og følge for å få med seg lanseringen av boka Wenche Øyen har arbeidet med gjennom lang tid. «Kontoret» ble virkelig fylt til siste plass, og begrepet «sild i tønne» var definitivt nærliggende.

– Helt utrolig og veldig hyggelig at så mange har møtt opp. Jeg er helt overveldet over responsen. Det er langt over hva jeg hadde forventet, smiler kunstneren henrykt og litt oppskjørtet, før hun finner fram fiolinen og bidrar lett skjelvende i en duett, denne gangen for trio, sammen med Igor og Natasja Rybak.

Det manglet heller ikke på godord når de som møtte fram fikk ta en titt i boken. Responsen var udelt positiv, og det er slett ikke usannsynlig at boka vil bli å finne under noen juletrær om noen uker.

– Boka hadde ikke blitt som den har blitt uten den flotte innsatsen Rainer Jucker har gjort på design og det arbeidet Press forlag har lagt ned, slår Wenche Øyen ettertrykkelig fast.

Selv forteller kunstneren at boka kom til ved et uhell, og slett ikke var planlagt.

– Det hele begynte med at jeg ble kontaktet av en som ville skriv en biografi om meg, men etter en tenkepause fant jeg ut at jeg ikke ville ha noen biografi. Det ble til at jeg ville lage en bok selv. En personlig bok, men ikke privat. Så jeg gjorde et dypdykk i skap og skuffer etter gamle klipp og bilder som kunne fortelle om mitt liv som billedkunstner, og nå foreligger endelig resultatet mellom to permer. Et sluttprodukt jeg er godt fornøyd med, smiler Wenche Øyen tilfreds.

Bilde: Wenche Øyen er godt fornøyd med boka om hennes liv som kunstner. Foto: Trond Folckersahm

Følg linken under og se flere bilder fra boklanseringen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2020227058243978/2020225711577446/?type=3&theater