Get Your kicks in Bearville Studios

Av Marius Morstøl Jenssen

Et komplett lydstudio for unge og andre som brenner for musikk, innlesning av tekst eller annen lyd drives av Bjørn Wiggo Storbråthen i Nesoddparken.

– Jeg henvender meg mot alle utøvere, men ønsker kontakt med unge som har ideer og ønsker om å lage en demo eller lignende, og samtidig ønsker jeg kontakt med både etablerte og uetablerte musikere som trenger hjelp og støtte til det de gløder mest for innen lyd, sier han.

Et komplett lydstudio

Bearville Studios er et fullverdig studio som kan foreta alle former for lydopptak. Det kan være innlesning av tekst til teater, bøker eller foredrag, alle former for sang eller bruk av akustiske og elektriske instrumenter.

Underselskapet Sonic Reducer Productions utfører selve produksjonen av lyd.

– Vi jobber i Logic og har et stort UAD-plug-ins-bibliotek. Vi har også trommesett, gitar, amper, piano og synther, som står til disposisjon for de som vil jobbe i studioet, sier han.

Bearville Studios kan også bidra med instrumentering, arrangering, tekstutvikling, lydproduksjon, mastring, coverdesign, foto og videoproduksjon.

Teatermannen

Bjørn Wiggo er født i 1952, og er oppvokst på Jessheim og Lillestrøm. Han er utdannet reklametegner og fotograf, men etter seks års arbeid i reklamebransjen, begynte han i teaterbransjen. Han ble ansatt på Nationaltheatret i 1977, var med å starte opp Nordland Teater i 1979, før han igjen ble ansatt på Nationaltheatret i 1990. Etter tolv år i Mo i Rana, flyttet han med fire barn til Nesodden i 1991.

– Jeg valgte å flytte til Nesodden på grunn av det gode oppvekstmiljøet her. Samtidig elsker jeg tilgjengeligheten til fjord og skog, og nærheten til Oslo, sier han.

På Nationaltheatret har han i årenes løp hatt ulike roller som sceneteknikker, scenemester, inspisient, statist og nå HMS-rådgiver.

Lokalene til Bearville Studios har han bygd opp selv.

– Etter at sønnen min Bjørn Anders døde, arvet jeg penger. Det følte jeg meg veldig ubekvem med. Etter hvert bestemte jeg meg for å spille inn en del sanger jeg har skrevet og dedikere en CD til ham, noe jeg veit ville ha gledet ham. Etter å ha jobbet med prosjektet i andre studioer et par år, dukket ideen om et eget studio opp, og i november 2016 kunne det tas i bruk. Jeg ville bygge opp et studio der jeg kunne utvikle prosjekter sammen med andre musiker- og produsentvenner, sier han.

Vil oppfylle drømmer

I Bearville Studios er ingen prosjekter for små eller for store.

– Da jeg var ung på 1960-tallet måtte du være veldig heldig eller kjenne Egil Mohn Iversen eller Arne Bendiksen for å kunne slå gjennom, men til Bearville Studios er du hjertelig velkommen om du øver og brenner for noe. Vi sier internt: «Get Your Kicks In Bearville Studios!» Et hvert prosjekt er et nytt prosjekt og prises ut fra det. Send en prosjektbeskrivelse og vi utarbeider prisene ut fra dine ønsker. Vi opererer ikke med fast timepris. Ring oss for en uforpliktende samtale eller send en e-post. I Bearville Studios er alle velkomne til å virkeliggjøre drømmen sin, og vi vil hjelpe deg helt fram, sier Bjørn Wiggo, som selv har spilt gitar i ulike band, blant annet i bluesbandet Black Rock and The Skypilot.

Foto: Marius Morstøl Jenssen