Gitarjazzens tungvekter på Hellviktangen

Det er virkelig en av Norges nestorer innen gitarjazz Nesodden Jazzklubb har invitert til Hellviktangen sammen med to av hans trofaste medspillere fredag; Jon Eberson Group.

Da Nesodden Jazzklubb gjenoppsto i januar 2011, var det Jon Eberson Group som trakk et stort publikum til Signalen på åpningskvelden. Fredag kveld er gitar-veteranen tilbake i jazzklubben, denne gang på Hellviktangen, men fortsatt med sanger/tekstforfatter Hilde Marie Kjersem og bassist Sigurd Hole som musikalske sparringpartnere. (I 2011 var også gitarist Hedvig Mollestad Thomassen med i bandet).

Etter å ha vært institusjoner i norsk musikk siden 1980-tallet, trenger Jon Eberson eller Jon Eberson Group knapt noen presentasjon. Så seint som i vår utkom gruppas nyeste album, «Bak jorda ein plass», med melodier av Eberson og gode, substansielle tekster av Kjersem. «Skinnende håndverk» lød den begeistrede tittelen på jazzinorge.no’s anmeldelse av plata, en karakteristikk som omfattet både Eberson, Kjersem og Holes prestasjoner på dette fjerde albumet (det første rent norskspråklige) fra JEB. «Vellyd, men ikke uten mothaker» var en annen beskrivelse fra anmelderen, som innrømmet assosiasjoner til «ambisiøs amerikansk singer/songwriter-pop anno Joni Mitchell/James Taylor-storhetsperioden fra seint 60-tall og framover» i møtet med albumet. Mye rart skal skje om ikke noen lynende gitar-kor og store deler av repertoaret fra «Bak jorda ein plass» blir å høre på Hellviktangen fredag kveld.

Dørene åpner som vanlig 19:45 og konserten starter 20:15.

Foto: Jon Eberson Group