God julestemning med selvhogst

Både rødnisser og blånisser ønskes hjertelig velkommen til juletrehogst og julekos med humanitært tilsnitt på Hasle gård lørdag og søndag. Kanskje blir det ekstra julekos i heimen med et selvhogget tre som midtpunkt i stua på julaften?

Det er 17. året på rad det arrangeres selvhogst av juletrær i skogsområdene rundt Hasle gård. Et arrangement som samler både små og store, og der inntektene går til fadderbarn i SOS barnebyer.

– I dag er det tre fadderbarn som nyter godt av inntektene fra arrangementet. Den eldste av dem har nå fylt 18 år, forteller Hans Martin Sørensen, som for anledningen framstår som mediekontakt for arrangørene.

Det er garantert et stemningsfullt scenario som åpenbarer seg for dem som finner veien til hogstområdet. Brennende bål å varme seg rundt. En gapahuk der du kan sette deg ned å nyte varm julegrøt, solbærtoddy, pepperkaker og kaffe før du begir deg ut i skogen for å finne det treet som står og venter på å bli familiens midtpunkt i juletida.

– Julegrøt og tilbehør selges til en hyggelig pris, og ønsker du å felle ditt eget tre koster det litt ekstra. Det finnes både furu, gran og edelgran i skogen, og prisen for felling er den samme enten du velger en liten busk eller et ruvende tre, informerer Sørensen.

Det anbefales å ta med egen sag, men det finnes også sager til utlån på hogstplassen. Og for dem som ikke vil felle sitt eget tre, er det mulighet til å kjøpe et ferdigkappet i gårdsbutikken på Hasle, som også selger julenek og andre juleprodukter.

– For alle som enten har kjøpt eller felt et tre, står bonden på gården, Carl Andreas Heltzen, klar med nett til å pakke inn treet i slik at hjemtransporten blir så enkel som mulig, forteller Hans Martin.

For dem som ikke er lokalkjent i området, ligger hogstplassen på Fundingrudveien (Burmaveien) på Hasle, rett før avkjøringen til Hasle gård. Så kommer du fra Tangen, kjører du til høyre inn Fundingrudveien der det er godt skiltet videre til begivenhetens sentrum.

Hasle gård, lørdag og søndag 16. og 17. desember fra kl. 11.30 til mørket faller på.

Foto: Hans Martin Sørensen

Følger du linken under finner du noen bilder fra tidligere års arrangementer.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2043049609295056/2043049502628400/?type=3&theater