God kunst skaper godt miljø

Av Trond Folckersahm

Kvalitetskunst på veggene bidrar til å løfte et rom til en høyere dimensjon. Galleri Havstad i Drøbak og på Vinterbro Senter har det du trenger.

Kanskje er det på tide å skifte ut plakatene som helt tilfeldig havnet på veggen etter et besøk på møbelsenteret og erstatte dem med kunst som setter sitt preg på rommet. Rett valg av kunst kan både fortelle noe om dem som bor der, bidra til å gi rommet karakter og ikke minst være et stemningsskapende blikkfang.

– Vi representerer en rekke kunstnere som arbeider innenfor ulike sjangre og har et representativt utvalg av ulike motiver som bør kunne passe inn i et hvilket som helst hjem eller rom enten det er innredet med urbane elementer eller har hentet inspirasjon fra historien. Vi ser det som vår oppgave, i samarbeid med kundene, å finne fram til den optimale løsningen for hver enkelt. Vi har også en «Bli fornøyd garanti» med full returrett, forteller gallerist Torgeir Havstad.

En av kunstnerne i Havstads stall er Liz Ravn. Hennes mangfold av motiver, spennende og detaljrike arbeider og fengslende uttrykk har gitt henne mange tilhengere både innen- og utenlands.

Etter å ha bodd i utlendighet i Stockholm i 18 år, vendte hun tilbake til gamlelandet. Med seg i bagasjen hadde hun en blomstrende kreativitet, sansen for smykker og glede over detaljrikdom. Det kunstneriske hadde fulgt henne hele veien. Det var tegning og maling som sto på dagsordenen gjennom alle år, men den endelige forløsningen lot vente på seg til hun en dag fikk kontakt med en billedkunstner fra Moss.

– Det ble et utrolig sterkt møte. Jeg ble helt fascinert og forelsket meg både i arbeidene hans og i ham. Inspirasjonen boblet, og jeg ville jobbe med store flater og sterke farger. Men i stedet for lerret ble det en Mac med 24 tommer skjerm. Men brått og uventet gikk han bort, og jeg kastet meg over kunsten og arbeidet som en terapi mot sorgen. Jeg hadde endelig funnet min vei, forteller Liz Ravn.

Siden har hun holdt et høyt tempo i sin kunstneriske utfoldelse. Det har resultert i flere utstillinger og utmerkelser. To ganger har hun blitt invitert til å stille ut i New York, men har foreløpig takket nei på grunn av flyskrekk. Ideene og inspirasjonene henter hun fra sitt eget hode.

– Det bare popper opp hele tiden og jeg lar meg inspirere av alle uttrykk og alle sjangre. Bildene mine dekker et bredt spekter, og de har både modernistiske og surrealistiske elementer. Jeg er også svært opptatt av detaljrikdom, forteller hun.

BILDE: Kunstneren Liz Ravn og gallerist Torgeir Havstad kan bidra til å gi boligen din en helt annen karakter med riktig valg av kunst. Foto: Trond Folckersahm