Gratis yogahelg i Energihuset

Av Trond Folckersahm

Førstkommende lørdag og søndag får du muligheten til å oppleve Energihusets nye tilbud Yogahuset i full bredde og helt gratis.

– Yoga har tatt av for fullt. Spesielt det siste året har vi merket en sterk vekst. Vi ønsker derfor å gi nesoddinger et enda bedre tilbud med større bredde og flere nye og dedikerte instruktører, forteller Jane Rummelhoff, daglig leder ved Energihuset Treningssenter på Bjørnemyr.

På bakgrunn av dette slår de opp dørene til den flotte Panoramasalen på Energihuset kommende helg der de vil gi alle som ønsker en gratis innføring i yogaens mysterier.

– Det er bare å komme innom resepsjonen hos oss og skrive deg på liste, så kan du fråtse i tilbudene både lørdag og søndag. Ønsker du å fortsette med yoga kan du melde deg inn, og de som er medlemmer i Energihuset fra før får yogatilbudet mot et beskjedent tillegg i prisen, informerer Rummelhoff.

Selv forteller hun at selv om hun trener mye og er svært aktiv, har yoga gitt henne noe ekstra.

– Det fungerer helt utrolig i forhold til det å myke opp muskler og ledd. Jeg merker stor forskjell og kan faktisk si at jeg opplever en helt annen type fysisk velvære etter at jeg startet med yoga i tillegg til tradisjonell trening, understreker Rummelhoff.

Det nye tilbudet består av flere ulike typer og retninger innen yoga. Både ungdomsyoga og egne yogatimer for gutta står på programmet, og timene går fra tidlig morgen til sen kveld hver dag hele uka.

– Mange mener de er alt for stive til å drive med yoga, men det er nettopp da du trenger yoga, spesielt gutta. Trener du mye med vekter er yoga en utmerket måte å løse opp musklene på, forteller Rummelhoff.

– Hvorfor bør man satse på yoga?

– Man møter og opplever sin egen kropp på en helt ny måte i en trygg atmosfære. Man kan utforske kroppens funksjoner og gjøre ting man ikke har gjort tidligere. Det er utfordrende og gir mestringsfølelse, poengterer Guri Nyhaug, som er en av Yogahusets faste instruktører, og fortsetter:

– Vi ønsker å skape et yogasamfunn der man får mulighet til å utvikle seg og bli sterk i kroppen. Vi er sju faste instruktører med bred erfaring som kan hjelpe deg enten du er ungdom eller senior eller har spesielle fysiske utfordringer. Yoga virker positivt på muskler og skjelett, men også på det mentale og emosjonelle, understreker Nyhaug.

Bilde: Jane Rummelhoff og Guri Nyhaug har et yogatilbud til alle uavhengig av alder og fysiske forutsetninger. Lørdag og søndag kan du prøve helt gratis. Foto: Trond Folckersahm

Energihuset treningssenter Bjørnemyr 1. og 2.oktober, lørdag fra kl. 09.00-16.45. Søndag fra 10.00-17.45.