Grønn Festival på gang igjen

Søndag 26. august drar Nesodden MDG i gang den åttende utgaven av Grønn Festival på Hellviktangen med et vell av aktiviteter, foredrag, handelsvarer og munngodt.

– Dette er det største enkeltarrangementet MDG gjennomfører i Akershus, og gjennomføres for 8. gang av oss i lokallaget på Nesodden. Det er også blant de større årlige kulturarrangementene som gjennomføres på Nesodden, forteller Øyvind Solum i MDG Nesodden.

Grønn Festival Nesodden foregår søndag 26. august 12-20 og er årets miljøhappening for hele familien og for alle som er interessert i grønn politikk, filosofi og livsstil. Grønn Festival er likevel åpen for alle interesserte, også folk som tenker å stemme på andre partier og som mest av alt kommer for musikk og litt festivalstemning. Selv om de fleste som bidrar her er tilknyttet MDG, så er det også folk på programmet som ikke nødvendigvis stemmer på oss men som likevel ser verdien av en grønn festival som dette, og ønsker å bidra til større fokus på klima og miljø og andre aspekter av grønn politikk eller livsstil.

– Vi forventer besøkende ikke bare fra Nesodden, men fra Oslo og hele Akershus og det øvrige østlandsområdet. At det foregår på vakre Hellviktangen, og i samarbeid med det økologiske spisestedet og kulturkafeen der, med vakre parker og strender er ikke noe minus. Vi håper på strålende vær, men arrangementet er ikke væravhengig, forteller Solum.

Grønn Festival inneholder et stort marked fra 12-17, og kontinuerlig program med konserter og foredrag. I etasjen over spisestedet vil foredragsprogrammet gå sin gang gjennom hele dagen. Du kan blant annet høre Frederica Miller snakke om: «Hvorfor økolandsby?», Tormod Burkey: «Kan vi redde verden?», Anne Sverdrup-Thygeson: «Insektenes planet – om de kule småkrypene vi ikke kan leve uten», Arild Hermstad, nasjonal talsperson for Miljøpartiet De Grønne: «Grønn politikk er løsningen!», Ingrid Lomelde, WWF: «Rovdyr og rovdyrutfordringer i Norge» og Elsa-Britt Enger: «Sjiraffspråk» – Den vanskelige kommunikasjonen.

Kultur og konsertprogram inkluderer blant annet Herman & Hjertelaget, Bipolar Superstar, Endre Koch – tappinggitar, Ludvig The Band, Ford Folk Duo, Kinetic Brass Collective, ESD m.m. I tillegg kan du blant annet oppleve: Barnas Idéverksted v/ Susanne Olsrud Hotvedt, Skyting med pil og bue ved Arne Thodok Eriksen, papirperle-workshop med NOHO, aktiviteter med Miljøagentene, fortellerstund med Henning Røed og Marinreparatørene, og litt av hvert annet.

Fullt program med mer informasjon om alle foredrag og konserter m.m. finner du her: https://nesodden.mdg.no/nyhet/foredrags-og-konsertprogram-for-gronn-festival-nesodden-2018/
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1997024313848498/

Foto: MDG