Grønn og mangfoldig festival

Av Trond Folckersahm

Søndag er det nok en gang klart for Grønn Festival på Hellviktangen i regi av Miljøpartiet De Grønne (MDG), som kan by på et velspekket program med både faglig innhold og underholdning.

Grønn Festival har blitt et fast innslag på Nesodden siden oppstarten i 2011. Den arrangeres av lokallaget til MDG på Nesodden, men har bidragsytere og deltakere også med andre politiske ståsteder. Festivalen er ment som et møtepunkt for alle med interesse for grønn politikk, filosofi og livsstil, og hvor det skal være rom for et bredt spekter av meninger og interesser. Det skal være et sted hvor publikum av alle slag skal kunne finne inspirasjon og få mulighet til å orientere seg i en del av de tilbudene og retningene som finnes.

Som alle år tidligere vil hagen på forsiden av Hellviktangen kulturkafé være full av markedsboder og telt med et rikt utvalg av produkter innenfor mange kategorier. De fleste med et grønt og økologisk tilsnitt.

På terrassen på sjøsiden vil det være kontinuerlige musikkinnslag med artister innenfor en lang rekke sjangre. Alt fra indie, via verdensmusikk, klassisk, visesang og folkemusikk vil være representert.

2. etasje på hovedbygningen vil være arena for en lang rekke foredragsholdere. Blant dem stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hansson. Blant temaene som vil bli belyst finner vi klimaendringer, økologi og grønn næringspolitikk. Møteleder for foredragsprogrammet er Øyvind Solum, leder av MDG Nesodden, kommunestyremedlem og fylkestingsrepresentant med en 3. plass på MDGs stortingsvalgsliste for Akershus.

Det blir også aktiviteter for barna, og selvsagt mulighet til å meske seg med Hellviktangens grønne godbiter.

Arrangementet er åpent for alle, og inngangen er gratis.

Hellviktangen søndag 27. august, kl. 12-21.

Arkivfoto: Trond Folckersahm