«Halvøya» inntar halvøya for fullt

Av Trond Folckersahm

I år blir det ingen ny utgave av Kulturisten Ung, derimot inntar Nesodden kommunes Ungdom og fritid halvøya med konseptet «Halvøya» 1. september.

– Vi la jo inn et lite stikk til «Øya» – festivalen da vi bestemte oss for å bruke navnet «Halvøya», men en festival går over flere dager. Derfor ble det ikke «Halvøya» – festivalen, men rett og slett «Halvøya», forteller Per Christian Halvorsen i Nesodden kommune Ungdom og Fritid.

Men det skal på ingen måte legge en demper på det nye konseptet. De dundrer inn med et sirkustelt som dekker det meste av grusplassen på baksiden av Tangenten. Fyller det med lyd og lys hentet fra øverste hylle av de teknologiske nyvinningen som konsertarrangører kan boltre seg i nå om dagen. Det blir 75 tommers skjermer der videoene skal gå for fullt. Det blir røyk, lyd og lys så det holder. Og ikke minst dans i fri utfoldelse mens feite bassganger dundrer i teltveggene.

– Vi måtte måle plassen på baksiden så vi var sikre på at vi får plass til teltet. Og vi har vært ute og spurt ungdommen på ungdomsskoletrinnet hva de egentlig ønsker seg, og vi oppfyller selvsagt ønskelisten. Det er mange tilbud for barn og gode tilbud for dem mellom 18 og 20 år. Men gruppen fra 13 år og oppover mangler tilbud. Derfor er dette vårt tilbud til akkurat denne gruppen, forteller Halvorsen.

Med seg i arrangementskomiteen har Halvorsen fått Elisabeth Wedén, som har ansvaret for sosiale medier i forkant av «Halvøya». Hun er til daglig lærer, og kjenner målgruppen for arrangementet.

– Dette blir bra. Jeg har snakke med ungdommene og loddet stemningen. De gleder seg virkelig til det som skal skje. Dette blir en opplevelsen, mener hun.

For å gjøre opplevelsen optimal, har arrangørene også alliert seg med Flyt Studio som vil bidra på dansesiden, og det kommer fire proffe dansere som skal bidra til å skape stemning. En proff DJ vil også være på plass, og mat og drikke er det lokale krefter som skal bidra med, som Rungnapa og Pizzabakeren.

– Vi står på fra 19-23 i teltet og det blir også et grønt pauseområde på utsiden der ungdommene kan hente krefter og handle mat og drikke fra foodtrucks. Vi gleder oss, slår Per Christian Halvorsen fast.

Bilde: Per Christian Halvorsen og Elisabeth Wedén gleder seg til «Halvøya» som går av stabelen 1. september med dem fra 13 år og oppover som målgruppe. Foto: Trond Folckersahm