Händels «Messias» i Skoklefall kirke

Søndag 10. desember kan du få med deg et av musikkhistoriens mesterverk når Nesodden Sangkor framfører Georg Friedrich Händels «Messias» i Skoklefall kirke.

Nesodden Sangkor går inn i en 250 år lang musikktradisjon når de framfører utdrag fra Händels oratorium «Messias» på årets julekonsert.

– Det tar over to timer å framføre hele verket, så vi har nøyd oss med noen utvalgte satser, forteller styreleder Øystein Krüger i Nesodden Sangkor.

«Messias» beskriver Jesu liv og virke, og består av både solopartier og korsatser. Til konserten er koret forsterket med profesjonelle sangsolister og musikere. Alle under ledelse av korets faste dirigent, Mick Aspen Melby.

– Händel skrev «Messias» høsten 1741 og ledet selv urframføringen året etter. Det som er helt enestående for dette verket – bortsett fra at det er et høydepunkt innen barokk-musikken – er at det aldri er blitt glemt. Det er blitt framført jevnlig i 250 år. Ikke noe annet verk i musikkhistorien har en så lang, ubrutt framføringstradisjon, sier Krüger.

Mye fra «Messias» er kjent for mange. Det mektige Halleluja-koret er nærmest obligatorisk i adventstiden.

– Halleluja står på programmet. Men Messias inneholder mye mer. Vi har virkelig fått ørene opp for Händels storhet når vi har jobbet med denne musikken i høst, og gleder oss til å formidle dette til juletravle nesoddinger i Skoklefallkirka 10. desember, sier en opprømt styreleder i Nesodden Sangkor.

I tillegg til «Messias», blir det også mer tradisjonelle julesanger å høre under konserten.

Konserten holdes i Skoklefall kirke kl 18.15, 10. desember 2017

Bilde: Styreleder Øystein Krüger (t.v.) og dirigent Mick Aspen Melby inviterer til julekonsert med Händel i Skoklefall kirke 10. desember.Foto: Nesodden Sangkor