Hellviktangen-søndag i bondens tegn

Av Trond Folckersahm

Med både mini bondemarked og konsert med Farmers Market er Hellviktangen stedet du bør avlegge et besøk på søndag dersom du har sansen for livet på landet.

Søndagens mini bondemarked burde kanskje heller få betegnelsen maxi bondemarked. Der stiller Sofie Mellegård blant annet med rød stikkelsbær, rød stikkelsbær med kanel, grønn stikkelsbær og bringebær. Hun byr også på rips med kanel, saskatoon (amerikanske blåbær) og marmelade laget av grønne solbær med lime. Men det stopper ikke der. Du kan også handle rabarbramarmelade med appelsin sitron og i ingefær, nytappet raps, noe lynghonning, hagehonning og kaker baket med honning.

Aurora stiller selvsagt også opp, og kan tilby urter og hånd-strikkede høstgodbiter- telysholdere og fine pulsvarmere.

Fra Hasle kommer de med jordskokk, chilli, paprika, salat, bønner, sukkererter, gulrot, rødbeter, grønnkål, svartkål, purre, sellerirot og bringebærsyltetøy.

Ærlig Bakst kan by på nydelige økologiske brød og andre bakevarer. Mens Nylenda gård tilbyr grønnkål, potet, gulrot, lauk og persille.

Litt senere blir det konsert med bandet Farmers Market, som etter hvert har fått en 25-årig historie, en karriere som har gitt dem to Spellemannspriser og en katalog med fem plateutgivelser.

Repertoaret består av høyenergisk musikk, med bulgarsk folkemusikk som inspirasjon. Bandet teller fem markante og utrolig samspilte karer.

De kjennetegnes av en miks av humor, jazz, rock, pop, bluegrass, klassisk og – sist men ikke minst – bulgarsk folkemusikk. Bandet har blitt et av landets mest populære liveband, som spiller på alle slags arrangementer og festivaler.

Pressefoto: Farmers Market.

Hellviktangen søndag 6. november

Mini bondemarked 12 – 15
Konsert Farmers Market 19 – 21