Hellviktangens sommer er spikret

Av Trond Folckersahm

Hellviktangen byr i år på et variert, tettpakket og spennende sommerprogram med veletablerte artister til glede for alle som befinner seg på Nesodden i sommermånedene, og selvsagt alle andre.

Allerede førstkommende søndag 17. juni drar de i gang med ØB7, Øyvind Bergersens septett, som leverer kjente jazz i grenselandet mellom bebop og cool.

Selvsagt blir det også sankthansfeiring på idyllen ved fjorden med tenning av stort bål, servering av de lekreste grillretter og feiring helt fram til midnatt i arrangementet med gratis inngang.

Det blir selvsagt ingen Hellvik-sommer uten et solid konsertprogram, og sommeren i år er intet unntak.

6. juli kommer de to nordenfjeldske blodsbrødrene Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen på besøk med raspende vokal, velklingende gitarer og et vidtspennende repertoar.

15. juli kommer Nesoddens egen Trine Rein for å by på en akustisk kveld med kun seg selv og én musiker på laget. En sånn setting krever både mot og stemmeprakt, begge egenskaper som denne artisten definitivt står inne for.

19. juli får Hellviktangen besøk fra nabokommunen Frogn. Paulin Skoglund Voss spiller popmusikk med influenser fra både jazz og klassisk musikk hvor Paulins fløyelsmyke vokal kles i lekre arrangementer som ivaretas av cello, kontrabass, piano, gitar og trommer.

22. juli kommer en virkelig Hellviktangen-venn på besøk igjen. Jan Eggum er en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet. Han er kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsakelig om spenningen mellom personer.

29. juli er det duket for nok en fast traver på Hellviktangen. Ole Paus, som fra å være en rabulist og samfunnskritiker har blitt en særdeles folkekjær artist som flere generasjoner har trykket til sitt bryst. I løpet av de snart 50 årene han har holdt det gående, fra debutalbumet «Der ute, der inne» i 1970, har han vært innom de fleste sjangre og scener. Med andre ord er det nok å plukke fra for å fylle en konsert.

5. august er det nok en nesodding som står på scenen. Lars Beckstrøm med sin kvartett. I tillegg til å være bassist og en av originalbesetningen i deLillos, har han hatt flere sideprosjekter både med band og solo, og har gitt ut flere album.

16. august avsluttes konsertprogrammet med det dynamiske bandet Valkyrien Allstars, med Tuva Syvertsen i spissen. De står for uforbeholden spilleglede og frisk originalitet. Valkyrien Allstars har hele tiden en trampende fot i folkemusikktradisjonen og særlig trekker de frem den legendariske spellemannen Hallvard Kvåle som en av de inspirasjonskildene.

De danseglade får også sitt denne sommeren. Dansekveldene med tittelen «Kom og dans» med friske rytmer og mulighet til å strekke på rockefoten vil bli arrangert ikke mindre enn åtte ganger i sommer 28. juni, 5., 12., 19., 26. juli og 2., 9. og 16. august.

8. juli blir det fortellerkafé for både barn og voksne med Fanny Parow Krill som forteller og spiller keltisk harpe. Mens det 12. juli blir mulighet til å oppleve Campingkompaniet, som i to omganger vil framfør «Askeladden som kappåt med trollet».

Vi må heller ikke glemme det tradisjonsrike Mini bondemarkedet som vil være på plass fra 12-15 hver første søndag i måneden.