Hjelper deg med skreddertjenester

Av Trond Folckersahm

Har finkjolen krympet en størrelse mens den hang i skapet, eller er bukselinningen litt for stram etter julefeiringen, står skredder Zaineddin klar til å hjelpe deg.

Vanligvis kan du treffe Ahmad Zaineddin i full fart på Hellviktangen kunstkafé, der han er ansatt i restauranten. Men han har også en annen karriere. Ahmad er nemlig utdannet skredder, og tar på seg oppdrag for dem som trenger hjelp.

– Jeg har min skredderutdanning fra en godkjent skredderskole i Syria, og har i tillegg ni års praksis i skredderfaget, forteller han.

Skreddervirksomheten var det første han tok opp da han kom til Norge som flyktning via FN i 2015.

– Jeg ville gjerne starte opp med noe jeg hadde erfaring i for å tjene litt penger, og fikk etter hvert flere oppdrag. Jungeltelegrafen fungerte godt, og de jeg gjorde jobber for var fornøyd med arbeidet mitt og fortalte andre om meg, forteller han.

I første rekke er det reparasjoner han har spesialisert seg på, og arbeider med både herre- og dameklær.

– Jeg syr inn og ut, setter i glidelås, legger opp og legger ned. Alt vanlig skredderarbeid, men jeg syr ikke nye klær. Det blir litt for omfattende i en travel hverdag. Men jeg jobber raskt. Leverer du et plagg på mandag, får du det tilbake på tirsdag. Og så langt har ingen klagd på verken arbeidet som er utført eller på prisen. Hvis noen trenger hjelp til skreddertjenester, er det bare å ringe meg, så avtaler vi tid for levering av plaggene, informerer han.

BILDE: Ahmad Zaineddin trives ved symaskinen, og tar gjerne på seg oppdrag for dem som trenger hjelp. Foto: Ann-Turi Ford