Hjertelige sjørøverfestligheter

Av Trond Folckersahm

Fulle skattekister, hauger med gullpenger, mer og mindre skumle pirater, skattejakt, sjørøverraid til havs og familiekos under Nesoddtangen gårds grønne trekroner, var fasit under lørdagens Piratfest.

Små og store fant veien til Nesoddtangen gård denne vakre og varme sommerlørdagen for å være med på piratfesten. Arrangementet var åpent for alle, men det en god del av dem som fant veien dit hadde en tilknytning til HVPU-miljøet.

– Dette er en prøvestein. Vi hadde ønske om å sette i gang et nytt tiltak. Nå har vi fått prøvd ute en del forskjellig, og har allerede planene i støpeskjeen for neste år. Da blir det et langt mer omfattende arrangement med mange flere aktiviteter, forteller sjørøverkaptein Birger Otto Libell, som er initiativtaker sammen med piratmadamen, Stephanie Libell.

– Og gullpengene er mynter, sånne som alle har liggende i skuffer og skap, og ikke har noen reell verdi. Nå får de en verdi gjennom å glede barn, skyter Stephanie inn.

Deltakerne, som kom fra både Nesodden, Oslo og Rælingen så ut til å storkose seg i den grønne idyllen. Noen var ute på rov, andre drev skattejakt etter gullpenger som var spredd rundt på eiendommen. Grillen var selvsagt tent opp og leverte heite piratretter til sultne sjørøvere. Mans andre valgte å sitte godt tilbakelent for å nyte denne flotte dagen.

– Det er kjempegøy å være her. Koser meg masse, smiler en fornøyd Ida Sigstad, som har vært ved grillen og røvet seg to solide pizzaslicer.

BILDE:Piratoverhodene Stephanie og Birger Otto Libell ville gjerne sette i gang et nytt tiltak for HVPU-folket, og lagde Piratfest. Foto: Trond Folckersahm

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra Piratfesten:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2151370535129629/2151369671796382/?type=3&theater