Hot aften på Hellviktangen

Fredag kveld 29. april, stiller swingstring-ensemblet Hot Club de Norvège på Hellviktangen i regi av Nesodden jazzklubb for å forlyste nesoddinger med musikk av blant andre manouche-jazzens fremste representant, Jean Baptiste «Django» Reinhardt. Denne gangen har de også med seg en ny gitarist i gruppen.

– Ja, fredag blir det debutkonsert med ny gitarist i bandet – selveste Stian Vågen Nilsen (ex. Jazzbanditt). Han har kommet med som fast medlem, jubler Hot Clubs primus motor, Jon Larsen, og fortsetter:

– Stian er en hardtswingende og virtuos musiker, som har et stort register å spille på, og det skal bli skikkelig spennende å se hva vi kan få til sammen. Han har erstattet Per Frydenlund, som har pensjonert seg etter 37 år på veien med Hot Club de Norvège – til sammenlikning; Stian Vågen Nilsen var ikke født da vi i Hot Club ble profesjonelle.

Hot Club de Norvège har etter hvert blitt skikkelige Nesodden-venner, og vender stadig tilbake med sitt spennende repertoar.

– Vi gleder oss enormt til konserten på Hellviktangen fredag! Både fordi det alltid blir fullt hus og stor stemning, og fordi jeg etter 20 år som hytteboer i kommunen har slått røtter på Nesodden, forteller gitaristen til Nesoddguiden.no.

Gruppen ble etablert i 1979, og allerede året etter startet de Djangofestivalen i Norge, senere Hot Club Records. De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 90-tallet, og regnes nå internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

De har blitt nominert til Spellemannprisen (1995, albumet Vertavo) – en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen og klassikeren «Tanta til Beate».
Jon Larsen, har fått prisen Årets Verk for ny musikk, Buddyprisen (årets jazzmusiker, 2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), Thorbjørn Egners Kardemommepris (2009), og Audun Tyldens Minnepris (2013). Dokumentarfilmen «Jon & Jimmy» ble tildelt den nederlandske Edison Award (2010).

Hot Club de Norvège live gir en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing, via inderlige ballader og tørre vitser mellom låtene. Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?
Gruppen består av: Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Stian Vågen Nilsen (gitar), og Svein Aarbostad (bass).

Bilde: Hot Club de Norvège, selvportrett tatt med selvutløser i Kvenangen.