Hyggelig Kulturisten-dag på Flaskebekk

Av Trond Folckersahm

Det var en avslappet og tilbakelent stemning på Strandpromenaden og Søndre Flaskebekk brygge da Kulturisten inntok området med kunst, sang og musikk.

En jevn strøm av mennesker vandret rundt mellom badehusene på Flaskebekk for å få med seg det store mangfoldet arrangørene hadde å by på denne lørdagen. Det var i forkant lagt ned et stort arbeid for å få Strandpromenaden til å framstå i all sin prakt, og velvillige badehuseiere hadde stilt sine minieiendommer til disposisjon for kunstnerne, som hadde litt av hvert å by på.

Men det var ikke bare kunst. Vaffelrestaurant, fiskesuppe kreert av sjefen på Kafé Tangenten, pølser og flere godsaker med ble budt fram. Mat og drikke som kunne nytes akkompagnert av Karin Destainville Dammen, Ann-Turi Ford og Trond Romstad og Olaf Kran som bød på alt fra sigøynermusikk til cajunlåter fra Louisisana, ispedd litt norsk revyhistorie, før dagen ble avsluttet med konsert med Lars Beckstrøm.

– Det har vært bra med besøk her i dag, forteller Trine Johnsen og Berit Blindheim, som har inntatt badehus 12 med sine flotte smykker.

I et annet badehus finner vi Harald Lorentzen og flere skutemodeller som han forteller levende historier om. Ingrid Ousland er på plass med flotte arbeider, og Nylenda gård var representert med økologiske grønnsaker fra egen avling, og flere til. Virkelig litt av hvert og et utvalg som burde kunne tilfredsstille de fleste.

– Det har vært mye jobb, men det er hyggelig å se at folk liker det vi har å by på, smiler en fornøyd Tore Henning Larsen, en av de mange fra Strandpromenadelaget og Fiskesalgslaget som har lagt ned timer med frivillig arbeid for å få det tilå bli et vellykket arrangement.

Bilde: Ann-Turi Ford og Gjermund Kolltveit bød på et variert repertoar. Foto: Trond Folckersahm

Se bildeserie på Nesoddguidens facebookside