Idretten presenterte seg

Av Trond Folckersahm

Det meste som rører seg innen idrett på halvøya samlet seg i Berger idrettspark søndag da Idrettens dag gikk av stabelen.

Det var Nesodden IF (NIF) som sto som arrangør for arrangementet som har blitt en fast tradisjon etter sommerferien er avsluttet. Men de var ikke alene på Berger. I tillegg til idrettene som er organisert under NIF-paraplyen, var en rekke andre grupperinger representert etter invitasjon fra NIF.

– Dette er en ypperlig arena for de ulike klubbene til å vise hva de driver med. Det er også et sted der barn og unge får et innblikk i hva de ulike grupperingen kan by på. Mange kjenner ikke til alle kategorier idrett, men her har de en mulighet til å både se og få prøve seg. Noe mange setter pris på, mener Kari Nørbech i NIF.

Og det manglet ikke på interesserte. Mange la veien om Berger for å få med seg begivenheten og prøve seg på forskjellige grener. Både ballsport, kampsport, friidrett og en rekke andre idretter var representert, og fortalte villig vekk om treningsopplegg og muligheter til publikum. Blant dem Nesodden Taekwondo Klubb.

– Taekwondo er en allsidig idrett for både kropp og sjel, forteller Morten Gudmundsen i Nesodden Taekwondo Klubb, og fortsetter.

– Vi har medlemmer fra seks år og oppover til godt voksne. Både mosjonister og helt opp til toppidrettsnivå både nasjonalt og internasjonalt. Vi har en lang rekke NM på samvittigheten og et stort antall utøvere med svart belte. I 2015 fikk vi også en Kongepokal.

Klubben har i dag rundt 100 medlemmer, men har fortsatt plass til flere. Gymsalen på Tangenåsen er treningsarena, og de har 10-12 instruktører tilgjengelig.

– En av fordelene med Nesodden Taekwondo Klubb er at barn og foreldre kan trene sammen på samme part. Vi har felles trening uavhengig av alder og kjønn. Så har noen lyst er det bare å ta kontakt for å prøve oss, informerer Gudmundsen.

Bilde: Taekwondo-utøverne hadde oppvisning i Berger idrettspark og bød på både kamper, knusing av takstein og deling av planker. Foto: Trond Folckersahm