Ingrid J. Ousland i Galleri Kampen

Av Trond Folckersahm

Denne og neste helg kan det være vel verdt å ta en tur til hovedstaden for å oppleve Ingrid Jangaard Ousland utstilling i Galleri Kampen.

«Mine landskap» er tittelen på utstillingen der Ingrid Jangaard Ousland viser en lang rekke av sine landskapsbilder med motiver hent fra både fjern og nær. Vakre og vare arbeider i en utsøkt koloritt som både vekker glede og dype følelser.

Ingrid J. Ousland bor og arbeider på Nesodden, og benytter seg av en rekke ulike teknikker i sine arbeider.

Norsk kunstnerleksikon skriver blant annet:

Ousland tegner i en kombinert teknikk av penn og lavering og maler i akvarell, av og til med innslag av penn og blyant. Motivene er landskaper, ofte atmosfæriske inntrykk fra egen utsikt på Nesodden, og studier og portretter av barn. I 1983 viste hun portretter og miljøskildringer fra et opphold i Afrika. De siste årene har hun også arbeidet med grafikk, her med et mer stilisert formspråk og sterkere farger enn i den øvrige produksjon. Fra 1973 har hun arbeidet som illustratør hos J. W. Cappelen Forlag A/S.

Hun er utdannet fra: SHKS, Philidelphia Museum School of Art, USA, Grafikkstudier hos W. S. Hayter, Paris og Norske Grafikeres Verksted, Oslo, Studiereiser med stipend til bla. Italia, Frankrike, Sveits, USA og Island

Ousland har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger, er innkjøpt av en rekke institusjoner. Hun har dessuten hatt flere forskjellige verv i ulike kunstnerorganisasjoner.

Foto: Andreas Melgård

Galleri Kampen • Norderhovgata 30 • 0654 Oslo
Åpningstider: tirsdag–lørdag kl. 11–16, søndag kl. 12–15