Interaktive Kulturisten junior

Av Trond Folckersahm

Farger står i sentrum når Kulturisten junior slår opp dørene til Tangenten, som for anledningen er bygget om til et magisk slott. Åpningen skjer 27. august kl. 11.00.

– Kulturisten junior var en suksess i fjor. I år blir det enda bedre. Vi skaper et helhetlig festivalområde og et magisk fargerike i og rundt Tangenten, forteller kultursjef Ellen Knutsen.

Helt fra såpeboblemaskinen som sprer fargerike bobler over hele området og til gjestene trår over terskelen til det magiske slottet, blir det opplevelse. De yngste kan kjøpe seg et festivalpass til å henge rundt halsen. Det koster 50 kroner, og gir fritt leide til de fleste aktivitetene, mens voksne går gratis.

Inne i det magiske fargeriket vil opplevelsene stå i kø. ”Øisteins blyant”, kjent fra barne-tv, kommer på besøk med showet sitt. Her må man kjøpe billett, og det lønner seg å være tidlig ute.

Oslo Barnemuseum kommer og skaper levende arenaer for oppdagelse og mestring for barn 0-12 år og alle andre som vil. Du kan legge et gigantisk verdenskartpuslespill med store brikker som skaper lek, samarbeid og dialog mellom deltagere, du kan tegne på pleksiglass, bli med å få det syngende treet til å lage musikk og mye, mye mer.

Leon fra Spinn sirkusskole vil komme på besøk med kofferten full av utstyr for å lære bort sirkusaktiviteter. Billedkunstner Ida Marie Simers vil komme på besøk for å lære bort hvordan man lager fargerike papirlykter.

Kunstnerne Hilde Flikke og Hildegunn Solbø skal skap en stedsspesifikk og temporær installasjon på «baksiden» av Tangenten som springer ut fra området mellom søylene (mot Nesoddtangen skole), sammen med barn i alle aldre. Det skal brukes bambuspinner og gummistrikk. Pinner i ulike størrelser festes til hverandre med gummistrikk for å skape nye former og rom. Med enkle grep kan man raskt bygge store sammenhengende strukturer.

Nesodden teaterfabrikk kommer for å vise fram innsiden av fabrikken og hva som egentlig foregår der. Det blir også en mulighet til å få en liten smakebit av forestillingen ”Prinsessen som ikke fikk klatre i trær”, som har premiére uken etter på Nesoddtangen gård.

Nesodden ballettskole er en aktiv bidragsyter til kulturlivet på Nesodden. Under Kulturisten junior kan du komme innom ungdomsarenaen hvor ballettskolen har workshop i barnedans og klassisk ballett for barn fra 6 til 9 år med Mona Svenneby, og stepping med Kamilla (13.15). Ballettskolen viser også film fra ballettforestillingene, stiller ut kostymer, deler ut flyers og har med plakater og bilder.I tillegg danser ballettskolen to hip hop-danser og en steppedans på utescenen i bakgården av Tangenten. De har også med oss et lite esel som du kan hilse på i bakgården av Tangenten.

I biblioteket blir det arrangert en fargequiz, og på festivalområdet får du også mulighet til å lage din egen button. En aktivitet som tok helt av under fjorårets arrangement. De som vil kan utstyre seg med sprayboks og være med på å skape landets kuleste graffitivegg, og det blir kinoforestillinger.

Vi må heller ikke glemme Galleri Vanntårnet der Barnas høstutstilling går av stabelen. Kunstneren Vibeke Lunel har i sommer arrangert tegne- og malekurs for barn i Nesoddparken, og arbeidene som ble skapt er de som vil pryde veggene i Vanntårnet.

– Alle må også huske på å lære seg Kulturisten-sangen. Teksten står på hjemmesiden vår, informerer Ellen Knutsen.

Bilde: Nesodden ballettskole er blant dem som vil vise fram hva de har å by på under Kulturisten junior. Foto: Ole Christian Eklund.