Iver Cardas Trio spiller på Flasken

Aldri hørt eller hørt om gitaristen Iver Cardas, sa du? Og ikke om Iver Cardas Trio heller?

Ikke så rart, det. Når Iver Cardas Trio stiller hos Nesodden Jazzklubb på Flasken onsdag kveld, er det bandets debutkonsert, og lederen selv er bare litt over 20 år og fortsatt student på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Men her kommer han altså, og det sammen med en virkelig tungvekter i norsk jazz, bassisten Per Zanussi, og den veletablerte trommeslageren Ivar Myrset Asheim. Når musikanter av det kaliberet finner det interessant å spille trio med en såpass ung og ubeskrevet gitarist, bør omverdenen spisse ørene og definitivt ty til Flasken.

Rett skal være rett: Et helt ubeskrevet blad er Iver Christopher Cardas ikke. Blant annet har han i år vært å høre med Jazzlinje-studentenes april-turnerende prosjekt, 2019: A Jazz Odyssey, med Rhino Sivathas Experiment under Jazzfest i Trondheim i mai og med Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester/Øvre Foss Storband på Nasjonal Jazzscene Victoria i juni. Han har rasket med seg diverse utmerkelser etter at han plukket opp gitaren som seksåring, og med to av landets ledende klassiske utøvere som opphav – Vertavokvartettens Berit Cardas, KORKs Emery Cardas – bør det være rimelig trygt å antyde at han er oppvokst i en musikalsk familie, og at impulser fra det klassiske har funnet en naturlig vei inn i det moderne jazzuttrykket hans.

Cardas’ to medspillerne trenger knapt noen presentasjon. Referanser som Zanussi 3, Zanussi Five, Trespass Trio, Trondheim Jazzorkester, Billy Meier, Konradsen, Luke Elliot, Trond Kallevåg Hansen Trio og Bárður Poulson Trio er i seg selv gode argumenter for å sjekke ut denne nyeste konstellasjonen på triohimmelen. Kanskje blir en ny stjerne født på Flaskebekk denne onsdagskvelden, møt opp og sjekk selv.

Betalt sesongkort eller billett til 290 kroner gir adgang onsdag 16. oktober 2019 klokka 20:15

Foto: Juliane Schütz