«Jakten på sølvet» sto til gull

Nesodden Teaterfabrikk slutter ikke å overraske. Nyskrevne og glimrende oppsetninger kommer stadig glidende ut fra samlebåndet, for å holde seg til fabrikkterminologien.

Denne gangen var det «Jakten på sølvet» som sto for tur. En nyskrevet oppsetning med urpremière i Skoklefaldsalen på Steinerskolen lørdag, og påfølgende forestillinger søndag og mandag. En storsatsning der Margrete Bratberg Grøstad og Karoline Meyer sto for manus, mens Torgeir Kristiansen hadde skrevet musikken.

Et solid løft i seg selv. Nyskrevet teater for barn er ikke akkurat noe som produseres i store mengder. Men på lille Nesodden finnes det altså en Teaterfabrikk som våger, og ikke minst vinner. Takket være en iherdig og dedikert innsats av fabrikksjefen selv, som også makter å dra med seg andre gode krefter i lokalmiljøet for å gjøre dette til en trygt ankerpunkt for teaterinteresserte barn og unge.

Et sted der fellesskap og samhold regjerer, noe som gir glitrende forestillinger med en skuespillergjeng som viser en unik spilleglede. Selvsagt takket være Margrete, som denne gangen sto for regien. Sammen med de 60 flotte skuespillerne i aldergruppen fra 1.-7. trinn på barneskolen, skapte de en både severdig og minneverdig forestilling der dialogen satt som et skudd, humoristisk og gjennomtenkt. De troverdige scenebildene skiftet fra det vare til det mystiske og skumle og til Nesoddens svar på Rorbua, for dem som husker det programmet fra NRK, der fiskerne «battlet» om å levere de beste vitsene. Den nyskrevne musikken må også nevnes, fengende og flott med tekster som absolutt holdt mål. Og takket være flott innsats fra et engasjert styre og foreldregruppe, ble det virkelig en flott og fullverdig forestilling.

I det hele tatt en særdeles fornøyelig time som også publikum visste å sette pris på med trampeklapp og stående akklamasjon. Sølvet sto til gull, og fikk du ikke med deg de tre første forestillingene, er det fortsatt en mulighet i morgen, mandag 16. april kl. 18.

Bilde fra forestillingen: Trond Folckersahm

Følger du linken under kan du se flere bilder fra forestillingen.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2104784973121519/2104784236454926/?type=3&theater