Jan Eggum i Kunstkafeen

Helt siden han sang «Blå bananer» i en talentkonkurranse på NRK på 70-tallet, har bergenstrubaduren Jan Eggum spredd både melankoli og underfundig humor over det norske folk.

Søndag står han nok en gang på scenen på Hellviktangen. Et konsertsted han gjerne vender tilbake til. Og det blir spennende å se hvilke godbiter han skal la flomme utover nesoddpublikummet med sin karakteristiske bergensrøst og særegne gitarakkompagnement, denne gangen.

Det sies at Jan Eggum gir melankolien et ansikt, og om noen skal bryte ned den myten må det være Jan Eggum selv.

Eggum er dreven i møtet med publikum, vet hva de vil ha og maler skarpe og vare betraktninger om moderne mennesker på jakt etter noe å holde fast i. På scenen oser han en humor, varme og livserfaring som de fleste av oss bare kan oppleve på nettopp Jan Eggum konsert.

Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum er kjent for å være en munter melankoliker.

Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsakelig om spenningen mellom personer.

Musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Jan Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene.

Hellviktangen kunstkafé, søndag 22. juli kl. 19-21

Billetter Ticketco.no

Pressefoto