Jazz for både små og store

Nesodden Jazzklubb byr på en spennende helg fylt av jazz for alle aldersgrupper. Konsertene foregår i Galleri Vanntårnet lørdag og Tangenten søndag.

Nesodden Jazzklubb har virkelig lagt opp til et mangfoldig og sammensatt program denne høsten. Nesoddinger har mulighet til å boltre seg i arrangementer som omfatter både eksperimentell jazz, tradisjonell jazz og arrangementer tilpasset de yngste blant oss.

Denne helgen byr de på to spennende konserter. Lørdag kommer Liv Ulvik INN WADE til Galleri Vanntårnet, mens søndagen er satt av til en sprelsk opplevelse med Rasmus og Verdens Beste Band i Tangenten.

Liv Ulvik INN WADE
Liv Ulvik har spilt hos Nesodden Jazzklubb før, men da som medlem av Eplemøya Songlag. Nå kommer sangeren/låtskriveren som soloartist med eget band – Anders Lønne Grønseth (saksofon/bassklarinett), Ida Aubert Bang (harpe), Kristine Solberg (cello), Terje Engen (perkusjon) – og repertoaret fra sitt rykende ferske album INN VADE på programmet.

INN VADE teller et knippe av Liv Ulviks egne tekster og melodier som lå til grunn for hennes masterkonsert ved Norges musikkhøgskole i 2013. Som tittelen antyder, handler tekstene mye om (ubehag)følelsen av å bli invadert på det personlige planet, og Ulvik har valgt å kombinere ordene med musikk som henter elementer fra så vel norsk og unorsk folkemusikk som fra jazz og klassisk kammermusikk.

Rasmus og Verdens Beste Band
Også de trønderske barnefavorittene Rasmus og Verdens Beste Band er plateaktuelle. Da «Banjo På Badet» utkom tidligere år, var det album nummer fem i ei rekke som blant annet teller to Spellemannspris-vinnere og har latt publikum møte tekster med tematikk som er uvanlig i underholdning for barn.

Med samlet platesalg på over 20 000 og et stort antall skole- og andre konserter samt en rekke tv-opptredener har Rasmus Rohde (vokal/gitar), Kriss Stemland (tangenter/dobro/sang) og Erlend Smalås (bass/tuba/sang) spilt og gjøglet seg til ry som noen av landets mest populære barneunderholdere, og det er neppe dristig å spå stor stemning og et lydhørt publikum i Tangenten søndag.

Galleri Vanntårnet, Liv Ulvik INN WADE, lørdag 14. oktober kl. 17:15

Tangenten, Rasmus og Verdens Beste Band, søndag 15. oktober kl. 14:15

Foto: Rasmus og Verdens Beste Band