Jazzfestival med stort potensial

Av Trond Folckersahm

Det ble skrevet historie da den første utgaven av Nesodden Jazzfestival gikk av stabelen på Nesoddtangen gård i helgen. Et arrangement der både store og små kom, ble og fant seg godt til rette.

Det er ikke vanskelig å gi honnør til dette nybrottsarbeidet som i høyeste grad aspirerer til en suksesskarakter. Innholdet, rammen rundt, beliggenheten og hele pakken, viste med all tydelighet at denne festivalen har livets rett. Samtidig fikk Nesoddtangen gård vist seg fram som en ideell festivalarena med parkeringsplass i gangavstand og bussholdeplass for busser fra begge sider av Nesodden et kort steinkast unna. Og ikke minst det faktum at gården er en naturperle med vakker beliggenhet. En faktor som ble bemerket fra scenen av flere av artistene som var på besøk for første gang. Stort bedre kan det ikke bli. Selvsagt kunne nok arrangørene ønsket seg noen flere gjester begge dager, men det tar alltid litt tid å etablere et helt nytt konsept. Det må innarbeides.

– Jeg har fulgt hele prosessen, og det har vært en lang vei fra idé til realitet. Men vi har fått en festival med høy kvalitet, og publikum ser ut til å nyte både beliggenhet, været og en fantastisk konsert. Dette er en suksess, fastslår kultursjef Ellen Knutsen.

Primus motor, kulturskolelærer og jazzklubbleder Andreas Haddeland smilte også fornøyd mens han løp mellom ulike gjøremål.

– Du kan si det har vært en bratt læringskurve. Mye logistikk som skal på plass. Men det har vært en læringsprosess, og nå har vi noe å bygge videre på de kommende årene, mener Haddeland.

Lørdagens program bød på utøvere fra øverste hylle, som tydeligvis hadde latt seg inspirere av omgivelsene, og leverte kvalitet i alle ledd innenfor ulike sjangre av jazz. En innsats publikum, som helt tydelig var preget av mange entusiaster, visste å sette pris på. De kom da det åpnet og fulgte tilbakelent med på alt som foregikk på scenen til ut i de små timer. Tydeligvis særdeles fornøyd med alt de fikk presentert.

– Et veldig bra opplegg og en flott festival med kvalitetsmusikere. Vi som fant veien hit i dag hadde virkelig flaks i motsetning til dem som ikke har fått med seg dette høydepunktet, sier en fornøyd Per Hermann Krøger, som hadde varmet opp til festivalen med å løpe orientering i nesoddskogen.

– Åpningskonserten med Ensemble Denada og Torunn Eriksen var helt formidabel, understreker Runar Todok.

Søndagen var det de yngste som skulle få sitt. Det startet med Nesodden Teaterfabrikks Margrete Bratberg-Grøstad, som hadde en fengslende fortellerstund med «PEER!», som for øvrig iscenesettes på Nesoddtangen gård i august. Det fortsatte med Mikkel og Reverockerne, som leverte gags og heftige rytmer som fikk godfoten til å gå til tross for en solid dose sommerhete i en vellykket første Nesodden Jazzfestival.

Bilde: Margrete Bratberg-Grøstad holdt sitt unge publikum fanget med historien om «PEER!»

FØLGER DU LINKENE UNDER, KAN DU SE BILDER FRA BÅDE LØRDAG OG SØNDAG.

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2132800526986630/2132799323653417/?type=3&theater

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2132993506967332/2132992203634129/?type=3&theater