Jazzklubben byr på americana

Flasken lunsj & vinstue er arena når Nesodden jazzklubb presenterer Open String Department, onsdag.

Trekløveret Open String Department har i flere år vært toneangivende musikere på den norske bluegrass og americana-scenen. Trioen startet sitt samarbeid gjennom bandet Julie & the New Favorites, og har i tillegg jobbet med Ila Auto, Earlybird Stringband og Gammalgrass. De har tatt turen over dammen flere ganger, og på roadtrip i 2014 traff de felespilleren Meade Richter i North Carolina. Samspillet satt som et skudd fra første tone av, og det tok ikke lang tid før trioen fikk overtalt Meade til å ta turen til Norge.

Med debutplata «Fringe Music» jobbet trioen med å utforske ytterpunktene av bluegrass og americana. I samarbeidet med Meade har trioen funnet tilbake til røttene, og dyrker forrykende feleslåtter og drivende bluegrass sammen med en god porsjon galskap!

Meade Richter er en av USAs fremste unge felespillere, og etter å ha vunnet den prestisjetunge felekonkurransen under Fiddlers Grove i North Carolina tre år på rad fikk han ikke lov til å konkurrere mer! Han har spilt med musikere som Ricky Skaggs og JD Crowe for å nevne noen.

Open String Department står bak to kritikerroste plater med Julie & the New Favorites i tillegg til debutplata som kom i fjor. De har etter hvert etablert seg som noen av de fremste bluegrass- musikerne Norge har å by på!

Open String Department består av: Magnus Wiik (mandolin/banjo/dobro), Espen Bjarnar (gitar), Aksel Jensen (bass). Foto: Nesodden jazzklubb

Konserten starter kl. 20.15