Jazzklubben med dobbel moro

Nesodden Jazzklubb varter opp med konsert både lørdag og søndag denne helgen med musikk for både store og små.

Erlend Apneseth Trio i Galleri Vanntårnet lørdag 3. februar
2018 klokka 17:15.

Meg og kammeraten min i Tangenten søndag 4. februar 2018 klokka 14:15.

Etter stinn brakke-suksess med Come Shine på Hellviktangen sist lørdag, bidrar Nesodden Jazzklubb til Vinterjazz-mønstringen med to tungt Spellemannpris-nominerte band denne helga. Lørdag ettermiddag spiller Erlend Apneseth Trio i Galleri Vanntårnet, og søndag blir det Barnas Vinterjazz med Meg og kammeraten min i Tangenten midt på dagen.

Hardingfelespiller Erlend Apneseth fra Jølster kommer til Nesodden med den trioen som er Spellemannpris-nominert i Åpen klasse for albumet «Åra», hvilket betyr gitarist/elektroniker Stephan Meidell og trommeslager/perkusjonist Øyvind Hegg-Lunde. «Åra» er trioens andre utgivelse, den første, «Det andre rommet», fikk Folkelarmprisen i fjor, og var også Spellemannpris-nominert.

Den sjangerkryssende og improvisasjonsglade Apneseth er også nominert i år for «Nattsongar», musikk han skrev på bestilling fra Førdefestivalen 2016 og seinere spilte inn sammen med Ole Morten Vågan, Stein Urheim, Erik Rydvall og Hans Hulbækmo.

Når Meg og kammeraten min – låtskriver/produsent m.m. Martin Hagfors (sang og gitar) og trombonist/sanger Erik Johannessen (Jaga Jazzist, Trondheim Jazzorkester m.m.) – nå kommer tilbake til Tangenten etter et drøyt år, har også de med seg ferske Spellemannpris-nominasjoner. Albumet «Snydelig» er ett av fire nominerte i Barnemusikk-klassen, og når utdelingen finner sted søndag 25. februar, er Martin Hagfors priskandidat også i klassen «Årets komponist». Duoen som lenge ble omtalt som «våre dagers Knutsen & Ludvigsen», men som mer og mer har blitt sin egen referanse og en stor favoritt blant barn og voksne i alle aldre, bør dermed være et godt alternativ for oppsøkende virksomhet første del av søndagsettermiddagen.

BILDE: Erlend Apneseth Trio. Pressefoto

Konserten i Galleri Vanntårnet starter som vanlig 17:15 og vil vare om lag en time. På Tangenten blir det konsertstart 14:15. I galleri Vanntårnet åpnes dørene en halv time i forveien, mens søndagens barnekonsert i Tangenten har mer fleksibilitet. Kafé Tangenten i tilstøtende rom åpner allerede kl.11:00, mens dørene til konsertlokalet åpner kl.14:00. Betalt sesongkort (940) gir adgang, enkeltbilletter koster 290 (Vanntårnet) og 90 (Tangenten, 3-99 år).