Jentefotballskolen i full gang

Av Trond Folckersahm

Denne uken er det jentene som har overtatt Berger KGB, når den sjuende utgaven av Tine Jentefotballskole går av stabelen.

Det var ikke noe å utsette på innsatsen verken på banen eller rundt vaffelfatet da 31 jenter samlet seg til fotballtrening i regi av Nesodden IF Fotball og Tine. Treningsiver og vilje var i høyeste grad på plass, og finpussing av både teknikk og skudd sto på programmet da jentene var samlet.

– Hvorfor en egen jentefotballskole?

– Når jenter og gutter er sammen, tar gutta sin naturlige plass og blir litt dominerende. Jentene blir da litt mer tilbakeholdne. De prøver seg kanskje én gang på en øvelse. Men hvis det ikke går så bra, trekker de seg tilbake og vil ikke prøve igjen. Når de derimot bare er jenter er de langt mer vågale, og utfolder seg i langt større grad. De prøver flere ganger, og ser at de får til ting. På den måten opparbeider de både mestringsevne og selvtillit, sier Wenche Hansen i Nesodden IF Fotball.

Disse dagene på Berger ga jentene absolutt en mulighet til å prøve, og det var absolutt ikke noe som la en demper på stemningen.

– Det er kjempegøy å være her. Nå er det andre året på rad. Vi øver mye, lærer finter og blir flinkere. Nå håper vi bare at vi blir så mange jenter at vi kan få et helt jentelag i 9-10 årsklassen, sier Jenny og Dalisha på henholdsvis ti og ni år. (Bildet)

Følger du linken under, kan du se flere bilder fra Tine Jentefotballskole 2018:

https://www.facebook.com/nesoddguiden.no/photos/pcb.2199938480272834/2199937046939644/?type=3&theater