Johannes Block Hellum i Nesoddparken

Johannes Block Hellum er en av landets og Nesoddens mest markante kunstnere. 31. oktober åpner han ny utstilling i Nesoddparken i forbindelse med Kulturisten 2015.

– De bildene jeg stiller ut i Nesoddparken er figurative, og jeg har forsøkt å fange inntrykk i farge og form. Det er kvinnebilder, portretter av kjentfolk og også noen skulpturer som nok har en større abstraksjon enn maleriene. Men bildene har kommet til ut i fra en voldsom malerappetitt og en lidenskap for prosessen, forteller Johannes Block Hellum.

Gjennom karrieren har han deltatt i en rekke konkurranser om minnesmerker og har fått en rekke utsmykningsoppdrag. Det mest kjente er kanskje minnesmerket over de omkomne i Alexander Kielland ulykken; ”Den brutte lenken”, som står i Kvernevik i Rogaland.

Av andre betydelige arbeider kan nevnes 1000 års monumentet i Sandefjord, og et stort relieff i rustfritt stål på en støyskjerm ved Bodø lufthavn.

Kunstneren har sin utdanning fra SHKS og Statens Kunstakademi, der han hospiterte under Per Palle Storm. Han har deltatt i en rekke separat- og kollektivutstillinger både innen- og utenlands,

Utstillingen i Nesoddparken åpner lørdag kl. 18.30.