Jordbærhimmelen har åpnet seg

Av Trond Folckersahm

Dette har vi ventet på. I dag åpnet jordbærbua på Dal. Men spis nå mens du kan. Sesongen i år kan bli kortvarig.

Dalbær har blitt et begrep på halvøya, ja langt utenfor også. Jordbærene fra Mellemdahl gård i Nordre Frogn har blitt viden kjent for sin gode kvalitet og unike smak. Når bua på Dal åpner, står folk i kø for å sikre seg en porsjon av de søte, bløte. Og årets produksjon står på ingen måte tilbake for tidligere år. En prøvesmak av Korona, avslørte at de kanskje smaker enda bedre i år, hvis mulig. Men, sørg for å handle nå. Sesongen kan bli kortere enn normalt.

– Det varme været vi har hatt i det siste har nærmest fått modningen til å eksplodere. Nå kommer alt på en gang. Selv den seneste sorten, Florence, har allerede fått store kart, forteller jordbærbonde Bjørn Dahl.

– Hvor lenge tror du sesongen vil vare?

– Det avhenger av været. Blir det litt kjøligere, vil den trekke ut litt. Men slik det er i dag har jeg ikke særlig tro på at den vil holde mer enn i fire uker, mener Dahl, som vil ha bua på Dal åpen hver dag framover fra lunsjtid.

Bilde: Bjørn Dahl og hans medhjelpere i jordbærbua på Dal er klare for storinnrykk fra jordbærhungrige folk fra fjern og nær.