Jordbærsesongen i gang på Dal

Det var annonsert åpning for jordbærbua på Dal kl.12 lørdag. Allerede en halvtime før stilte folk seg i kø for å sikre seg de populære godbitene.

Endelig er de her. De sagnomsuste jordbærene fra Mellemdahl gård i Nordre Frogn. Noe mange har ventet på og som mange ser som den offisielle åpningen av sommersesongen. Lørdag formiddag var køen lang og nye biler svingte stadig inn på plassen for å handle inn søte, bløte, rødmende bær.

I bua er jordbærbonden i full gang med å brette kartonger og ta seg av kundene som gladelig lar sedlene fly for å sikre seg årets første forsyning.

– Det er jo hyggelig å se at så mange stiller opp her for å sikre seg bær. Vi selger til vi er tomme, men det blir mer bær framover, alt ligger til rette for en god sesong, lover Bjørn Dahl.

For det gikk definitivt ikke i en og en kurv på åpningsdagen. De fleste sørget for å sikre seg et brett med fire kurver av godsakene.

Lørdag var det bare Zephyr-bær i bua, men nye sorter kommer.

– Allerede mandag kommer de første lassene med Corona. Vi holder steng søndag, men fra mandag 20. juni vil vi holde åpent i bua hver dag fram til sesongen er over, informerer Dahl.

Det var kø ved jordbærbua på Dal lørdag formiddag. Foto: Trond Folckersahm